Et gammelt ordsprog siger: 'Alting til sin tid' – det samme kan man sige om hudpleje. En god basis hudplejerutine kan følge dig gennem hele livet, men som tiden går, kan det være en idé at tilføre lidt ekstra til rutinen. Se her hvordan du plejer din hud efter din alder.

Hvis du er i 20'erne

los_skønhedsrutine_tyverne_1

Din hud lige nu

Din hud er måske glat og fejlfri, men hudpleje er lige så meget forebyggelse som daglig pleje, og derfor bør du allerede nu have en simpel hudplejerutine på plads.

Din skønhedsrutine

Brug et renseprodukter, der ikke udtørrer din hud, morgen og aften. Om morgenen skal du påføre dagcreme med faktor - og om aftenen en fugtende natcreme. Du skal også allerede nu gå i gang med at tænke på den fine hud omkring øjnene og begynde at bruge en øjengelé.

Det skal du huske

Det er vigtigt at huske solfaktor i sin dagcreme, da solen er skyld i 75 % af de ældningstegn, vi får gennem livet. Skader du pådrager dig i dine unge år, vil med tiden vise sig som pigmentforandringer, linjer og i værste tilfælde – celleforandringer! Så derfor: Brug faktor hele året rundt.

Tip

Multi-Protective Day Fluid SPF 15 fra Exuviance, 399 kr for 50ml.

Total Truth eyecreme fra Ole Henriksen til 525 kr.

_______________________________________________


Hvis du er i 30'erne


los_skønhedsrutine_tredverne

Din hud lige nu

Det er nu, den naturlige fugtproduktion og andre vigtige processer begynder at halte, og de første fine linjer opstår. Øjenomgivelserne skal nu ikke længere plejes med en let øjengelé, men med en decideret øjencreme. Suppler den daglige hudpleje med en ugentlig grundrengøring i form af peeling og maske.

Din skønhedsrutine

Exfoliering, scrub, peeling... Kært barn har mange navne. Fælles for alle betegnelser er, at de alle dækker over et produkt, der ved hjælp af fine korn, havreflager eller noget helt tredje, fjerner døde hudceller på hudens overflade og efterlader huden ren og blød. Efter exfoliering får huden større gavn af masker, serummer og cremer. Det er nu, du skal i gang med exfolieringen!

Det skal du huske

Selvom du nu begynder at kunne se de første linjer, så husk på, at små linjer ved mund og øjne er et glædestegn – ikke et ældningstegn. Smil og nyd livet, det pynter på et hvert ansigt!

Tip

• Drink Up Intensive Mask fra Origins 195kr for 100ml.

• Purely Age-Defying Refining Treatment fra Jurlique, 275kr for 40ml.


_______________________________________________

Hvis du er i 40'erne

los_skønhedsrutine_fyrrene

Din hud lige nu

Det er nu, du begynder at kunne høste frugterne for mange års daglig hudpleje. Pigmentpletter, sol- og rygerynker vil være mindre tydelige, så fortsæt det gode arbejde.

Din skønhedsrutine

Suppler din hudplejerutine med et anti-aging produkt i form af et serum eller en kurbehandling med f.eks C-vitamin. C-vitamin er en stærk antioxidant, som virker stimulerende på hudens produktion af kollagen og elastin og gør den mere fast og elastisk. Du kan få mange slags serummer, nogle virker fugtgivende, mens andre f.eks. virker lysnende. Et serum indeholder en særlig høj koncentration af aktive ingredienser.

Det skal du huske

Supplér din daglige hudplejerutine med en omgang ansigtsmassage – derhjemme på badeværelset eller hos en professionel. Massér i små cirkulære bevægelser for at øge blodcirkulationen og opstramme vævet.

Tip

Açai anti-ageing facial oil fra Rudolph Care, 795kr for 15ml.

Murad E-Shield - Active Radiance Serum fra Murad, 995kr for 30ml.

_______________________________________________

Hvis du er i 50'erne

los_skønhedsrutine_halvtredserne

Din hud lige nu

Den modne hud producerer typisk mindre fedt, taber spændingen i vævet og rynkerne viser sig tydeligere end tidligere.

Din skønhedsrutine

Fortsæt den daglige hudpleje du har bygget op gennem årene, og sørg for at give huden masser af fugt og næring. Supplér evt. med kosttilskud som fiskeolie og IMEDEEN hudplejetabeletter, der hjælper med at holde huden sund indefra.

Det skal du huske

Selvom du i årevis har været glad for de samme produkter, så kan det være en god idé at se på hvilke produkter du bruger. Behovet ændrer sig med alderen, og markedet byder samtidig på nye virksomme cremer.

Tip

Prime Renewal Tabletter fra IMEDEEN, 585kr for 120 tabeletter.


Læs mere på q.dk

Drømmen om smukke og velplejede hænder

Dit spejlbillede afslører dig - bliv endnu smukkere