Lyt til artiklen

Sommer betyder strandture og bar hud. Det betyder desværre også hyppig barbering af bikinilinjen med irritation og knopper til følge. Men det er der råd for.

En af dem, der virkelig ved, hvordan man holder bikinilinjen perfekt glat, er stripperen Jacqueline Frances, også kendt som Jacq The Stripper. Hendes nybarberede lyske er trods alt ofte blottet, når hun går på arbejde.

Inden hun til Cosmopolitan giver sine råd om barbering, kommer hun dog med et lille forbehold: Alle strippere smører concealer i bikinilinjen, så der er altså ingen grund til at gå helt ned med flaget, hvis man ikke får den samme glatte hud ved at bruge følgende råd:

  • Brug balsam i stedet for barberskum

Barberklingen glider lige så fint hen over balsam som på den dyre barberskum.

»Barberskum er blot en udgift, jeg ikke tror på,« siger Jacqueline Frances.

  • Barber i hårenes retning

Skal du bare se godt ud på afstand, når du f.eks. plasker rundt nede på stranden, så bør du barbere dig i hårenes retning. Skal barberingen være helt perfekt på de korte afstande, som Jacqueline Frances selv opererer med, kan du til sidst barbere mod hårene for en tættere barbering – men så kan du næppe undgå en form for irritation, advarer hun.

  • Bladet skal være helt skarpt

»Hvis du trækker skraberen hen over dine hår, og det tager et stykke tid at fjerne det hele, så er det på tide at skifte skraberen ud,« siger Jacqueline Frances.

Stripperen sværger til billige skrabere, så hun til gengæld kan skifte dem ud jævnligt. Det er bedre end at købe dyrere mærker og bruge dem i længere tid, råder hun.

  • Dup med troldnød

Jacqueline Frances anbefaler det oversete lægemiddel troldnød, som kan købes i flere former i både Matas og almindelige helsekostforretninger.

»Det holder knopperne væk. Jeg barberer mig inden arbejde, tager et bad, når jeg kommer hjem, og dupper området med troldnød,« siger hun.

  • Hold huden sund

Nybarberet hud kræver fugt, og her bruger Jacqueline Frances kokosolie. På dage, hvor hun ikke arbejder, eksfolierer hun huden.

Er skaden allerede sket og huden irriteret, anbefaler hun at smøre E-vitamin eller deodorant på området.