Har vi virkelig lyst til at ligne dette dvaske band? Har vi...?
Har vi virkelig lyst til at ligne dette dvaske band? Har vi...? Foto: NF
Den belgiske designer, Dries Van Noten, spår at 1990'erne får det helt store comeback til foråret.

Van Notens forårskollektion 2013 er nemlig intet mindre end en homage til årtiet, der dunstede af 'Teen Spirit'. Det var dengang stilikoner osede af weltschmerz og fortrinsvis kom fra Seattle. 'Uniformen' var ternede skovmandsskjorter og store dr.Martens støvler. Kurt Cobain var kongen af grunge, og hans dronning - Courtney Love - var stadig noget ved musikken.


(Foto: Grunge a la Dries Van Noten, komplet med sjusket blondering og tern en masse)

Udover Dries Van Notens favntag med årtiet, der emmede af 'anti-fashion' og laissez-faire, er et af de mere overraskende tegn på at 1990'erne er på vej tilbage, nyheden om at ska-punk bandet No Doubt snart lancerer en kollektion i samarbejde med det britiske brand Fred Perry.Branchebladet Women's Wear Daily skriver, at Fred Perry/No Doubt kollektionen bl.a vil byde på en unisex, slimfit-bluse i 'Don't Speak'-stjernernes foretrukne reggae-farver - rød, gul og grøn. Derudover kan No Doubt fans også trække i en punk-inspireret trøje med tern, samt en bomber-jakke. Priserne ligger fra ca 548 til 1442 kroner.

Kollektionen byder (heldigvis) hverken på bindi-smykker, crop-tops, pels-bikinier, eller nogle af de andre rædsler, som Gwen Stefani dansede rundt i i bandets velmagtsdage. Det var inden Stefani fandt sin form, blev stilikon og selv begyndte at designe tøj (L.A.M.B. i 2004 og Harajuki Lovers i 2005).


Ifølge WWD lanceres Fred Perrys No Doubt kollektion i januar måned næste år. www.fredperry.com

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.