Er gummiskoen Crocs i gang med at lave et comeback?

Det spørgsmål stiller flere internationale medier efter den for nyligt afsluttede modeuge i London, der betegnes som blandt de fire største modeuger i verden – sammen med Paris, New York og Milano.

Under ’London Fashion Week’ var den skridsikre sko at finde på fødderne af flere modeller på catwalken.

Det var den engelske designer Christopher Kane, der havde udstyret sine modeller med skoen – dog i en mere prangende udgave end vi kender dem fra hylden i butikkerne. Det kan du se på billedet herunder:

Christopher Kanes forårskollektioner under London Fashion Week - nu med Crocs.
Christopher Kanes forårskollektioner under London Fashion Week - nu med Crocs. Foto: JUSTIN TALLIS
Vis mere


Modeopvisningen har fået eksempelvis elle.com til at spørge, om Crocs nu er på vej tilbage som fænomen. Den praktiske sko var især udbredt i 00’erne. Mediet bemærker dog, at skoene fik et enkelt eller flere hævede øjenbryn med på vejen fra første række under modeopvisningen.

Alligevel har opvisningen i Crocs også fået eksempelvis det amerikanske medie today.com såvel som allure.com til at konstatere, at skoen fik en fremtræden plads hos Christopher Kane under fremvisningen af hans forårskollektion.

Modemediet Allure bemærker videre, hvordan skoen tilmed er ’en stjerne’ på designerens profil på Instagram (artiklen fortsætter under opslaget):

Den farverige sko, der er blevet solgt i mere end 300 mio. eksemplarer verden over, har tilmed sneget sig ind i de kongelige rækker. I hvert fald i det britiske kongehus, hvor hertuginden af Cambridge, Kate Middleton, tidligere er blevet fotograferet med dem under en offentlig sejlads.

Så er Cros på vej tilbage i modebilledet? Det er muligt - men det er dog langt fra sikkert, at det er en god nyhed. I hvert fald ikke for dine fødder.

Tidligere på sommeren kom det frem, at flere amerikanske læger fraråder, at man går i Crocs flere timer dagligt.

Det skyldes, at skoen ikke har støtte i hælen, og derfor vil man som regel ’gribe med tæerne’. Det kan i værste fald give problemer med bl.a. sener såvel som problemer med negle og hård hud, lyder det fra flere amerikanske læger.

Men du kan roligt stikke fødderne i de farverige Crocs, når det gælder korte gåture i f.eks. haven eller på stranden, slår lægevidenskaben samtidig fast.

Og så skulle dét være på plads.

Crocs så dagens lys for første gang i Florida i USA tilbage i 2002. Og skal man altså tro catwalken i London, er det langt fra sidste gang, at vi har set til Crocs.

Se flere reaktioner fra Instagram og Twitter på Christopher Kanes forårskollektion med Crocs herunder: