Da Apple i efteråret lancerede iPhone X, stejlede især mange over telefonens skyhøje pris, og det var også temaet ved flere anmeldelser af telefonen.

Prisen er altid et diskussionsemne med Apple-produkter, men denne gang må teknologigiganten nok sande, at de har skudt for højt.

Det skriver Finans.

Apple skruer nemlig voldsomt ned for produktionen af iPhone X. Det betyder helt konkret, at der i årets første tre måneder vil blive produceret halvt så mange iPhone X-telefoner, som der ellers var planlagt.

Det er det japanske finansmedie Nikkei, der oprindeligt har opstøvet historien om Apples neddrosling af iPhone X-produktionen. Ifølge det japanske medie er beslutningen truffet efter et skuffende julesalg og en anerkendelse af, at iPhone X ikke har slået lige så globalt igennem, som mange af Apples andre produkter er.

Og ifølge den japanske avis er det altså især prisen, der skræmmer forbrugerne væk. Køber du telefonen i USA, skal du slippe, hvad der svarer til omkring 6.000 danske kroner, mens du skal punge intet mindre end 8.900 kroner ud for den eksklusive telefon i Danmark.

Aktiemarkedet har også reageret på Apples nedjusterede salgsforventninger. Således er Apple-aktien faldet med 5.7 procent den seneste uge.