Når din iPhone bliver opdateret til det nye styresystem iOS 11, kan det betyde døden for flere af dine applikationer. Faktisk kan helt op imod 200.000 applikationer lide døden fra Apples hånd.

Det skriver Mashable.

Det er analysefirmaet Sensor Tower, der står bag undersøgelsen, som Mashable har beskrevet. De mange apps dødsårsag skal findes i, om applikationerne er baseret på 32 eller 64 bit processorer.

Apple har brugt 64 bit processorer i deres telefoner siden iPhone 5S blev lanceret i 2013, og allerede dengang gjorde elektronikgiganten applikationsudviklere opmærksom på, at man ønskede apps udviklet til 64 bit processorer. Det var dog først i 2015, Apple gjorde de 64 bit til et krav for applikationsudviklerne.

Det betyder, at mange apps, der er fra før 2015, kan blive slettet fra din telefon, hvis ikke de bliver opdateret af applikationsudviklerne.

Tilbage i september i fjor slettede Apple mere end 47.000 apps fra App Store, og det tal kan altså stige gevaldigt, når det nye styresystem bliver introduceret.

Apple forventes at introducere iOS 11 senere i år, og indtil da er det fortsat gisninger, hvad der kommer til at ske med 32 bit-applikationerne, men set i lyset af de mange slettede applikationer i september, er det mest sandsynlige, at de ga mle applikationer bliver slettet, hvis ikke de bliver opdateret til 64 bit.

Det kan altså betyde, at applikationer, du har brugt i årevis, kan være væk, så snart telefonen bliver opdateret til iOS 11.