'A Friend In London havde ikke haft Grand Prix-sejren i hus i mange minutter før beskyldninger om, at deres vindernummer var en kopi, strømmede ind.

Drengebandet 'A Friend In London' vandt lørdag aften en forrygende sejr, men der gik ikke længe før, at vindersangen 'New Tomorrow' blev beskyldt for at være et plagiat.

- Jeg var ved at blive skør. Allerede inden sang i Grand Prix var færdig kunne jeg nynne med hele vejen, skrev læser Mick Lyngø Larsen ind til bt.dk kort efter, at sejren var blevet offentliggjort, og han var langt fra den eneste.

Sangens komponister Lise Cabble og Jakob Glæsner svarede lørdag på kritikken, at de måtte gå hjem og høre efter om sangen virkelig havde så stor lighed med de op til fire numre, der blev nævnt.

Selv gik bandets fire medlemmer heller ikke fri for at skulle svare på spørgsmål om 'New Tomorrow' er blevet lige rigeligt inspireret af allerede eksisterende melodier. 25-årige Rikke Vinkel fra Herlev ringede søndag ind ved B.T.'s ring til-arrangement med vinderne for at høre, hvordan de havde det med beskyldningerne.

- Jamen, vi havde det fint med spekulationerne. Det er jo tolv eksisterende toner, og derfor vil der altid være referencer til andre melodier, når man laver musik. Vi kan selv høre ligheden, men sådan er det jo. Vi havde slet ikke tænkt over det før nu, sagde forsanger Tim Schou.

Derfor har han også spillet sangen 'Sing for me', der er et svensk Grand Prix-nummer fra 2006 af Andreas Johnson. Den har et omkvæd, der er meget lig deres egen sang. Tim Schou blev dog lettet, da han hørte den.

- Da nogle af de andre sagde, at vi blev beskyldt for at plagiere tænkte jeg: Det er eddermandme løgn. Men jeg blev glad, da jeg hørte den, for jeg synes slet ikke det har noget på sig. Der er ligheder, men vores er meget mere pompøs og en rigtig popslasker - mere Beatles-agtig, siger Tim Schou.

Hvordan tog jeres sangskriver det?

- Lise er en hård hund, og hun sagde, at hun slet ikke havde hørt nogen af de sange. Det var en helt anden sang hun var lidt inspireret af. Det blev jo bare konstateret af folk, og jeg tror ikke, at det er noget de er decideret sure over. Vi tager det i hvert fald ikke særligt tungt, forklarer trommeslager Esben Svane.

Lise Cabble har én gang tidligere stået bag en sang til Melodi Grand Prix. Det var i 1995, da Aud Wilken deltog med 'Fra Mols til Skagen'.