»Hvad sker der? Er det meningen?«

Sådan lød det formentlig blandt publikum, da musikken pludselig stoppede, lysene gik ud, og scenen stort set blev mørklagt midt under Sloveniens sang 'Hvala, ne' torsdag aften, da den anden semifinale til dette års europæiske Melodi Grand Prix blev vist.

Men bare rolig. Det var skam meningen.

Da BT overværede jury-showet onsdag aften, hvor jurymedlemmerne skulle se sangene og fordele deres point, der tæller halvdelen af den samlende pointafgivelse under sangkonkurrencen, skete det præcist samme.

Musikken stoppede, og stort set alle lys blev slukket. Kun den slovenske sangerinde Lea Sirk kunne høres.

»Kan vi få tændt for musikken,« spørger hun som en del af 'mørklægnings-overraskelsen', før hun fortsætter med at bede publikum om hjælp:

»I må synge sammen med mig.«

Det fik publikum til at klappe, huje og støtte den 'stakkels' sangerinde. Kort efter tændtes både for musik og lys igen, som om intet var hændt.

Det overraskende stunt er også blevet omtalt på flere Eurovision-fanmedier. Blandt andet på Wiwibloggs.

»Jeg kan ikke beslutte mig for, om det var cool eller cringe (tåkrummende, red.), men jeg mistænker, at det er det førstnævnte,« skriver skribenten William Lee Adams og fortsætter:

»Efter at have set det mindst seks gange er det nu ved at blive 'gammelt' for os i presserummet. Men det vil sikkert underholde dem, der ser det for første gang.«

Til BT oplyser pressechefen for den slovenske delegation, Maruša Kobal, at man er klar over, at stuntet er forbundet med en risiko.

»Hele holdet føler virkelig, at 'pausen' fungerer godt i sangen og i showet på grund af Leas personlighed og tilstedeværelse som performer. Vi er klar over, at det er forbundet med risiko, og at det måske ikke giver det udbytte, vi havde håbet på. Om beslutningen (om at have pausen, red.) var den rigtige, det får vi at se i aften,« fortalte hun få timer inden den store semifinale.