»Det er sket før. Brødrene Olsen var heller ikke favoritter. Det handler om at ramme det helt rigtige den lørdag aften. Og så tror jeg på, at vi er en 'dark horse', der kan overraske. Det virker til, at vi har en del fans i salen, så hvorfor ikke?«

Sådan siger Jonas Flodager Rasmussen - der i årets Eurovision går på scenen under kunstnernavnet Rasmussen - om sine muligheder for at vinde hele baduljen, når finalen løber af stablen lørdag aften.

Og fans har han. For selvom bookmakerne har spået, at den rødskæggede viking ender på en 14. eller 15. plads i det europæiske Melodi Grand Prix, så er begejstringen blandt udenlandske medier noget større.

Vi spurgte fem internationale journalister, hvad de mener om Rasmussens 'Higher Ground':

Torbjörn Ek
Torbjörn Ek Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Torbjörn Ek, Aftonbladet, Sverige

Jeg synes, det er et pompøst nummer, og det er effektfuldt. Det er ikke en af mine favoritter, men jeg forstår, hvorfor den gik videre til finalen. Rasmussen synger ganske godt, og den skiller sig ud fra alle andre.

Men hvor langt rækker det så i finalen? Jeg tror, at både Norge og Sverige kommer til at klare sig bedre, end den danske gør, og det kan være fordi, at sangen netop er pompøs. Det er som om, den mangler et eller andet for at blive et super-hit. Alexander Rybak har sit super effektfulde hook, som gør, at man kan synge med med det samme. Den danske er pompøs og fin, men den er måske også lidt for musical-agtig.

Jeg tror, at Cypern vinder.

Pierre Franz og Olaf Müller
Pierre Franz og Olaf Müller Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Pierre Franz og Olaf Müller, Freie Presse, Tyskland

Da jeg hørte ’Higher Ground’ første gang under det danske Melodi Grand Prix, var det ikke min favorit. Det var faktisk Anna Ritsmar. Men nu synes jeg, at den fungerer godt, og Rasmussen er en virkelig sød fyr, selvom han ser ud som en viking. Jeg talte med min far i går, og han sagde, at den danske sang var hans favorit.

Jeg tror ikke, den kan vinde, men jeg tror heller ikke, den ender på sidstepladsen.

Jeg synes, at vikinge-delen kunne have været lidt mere kraftfuld. I det sidste minut af sangen sker der ikke så meget.

Der ser ud til, at det bliver en kamp mellem Cypern og Israel, men jeg tror, at Litauen har en chance for at vinde.

Steven van Gorkum
Steven van Gorkum Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Steven van Gorkum, ESCDaily, Australien

Jeg synes personligt rigtig godt om den danske sang. Det gode ved sangen er, at den har et meget klart koncept. Selve sceneshowet og opsætningen. Det er mørkt og mystisk. Musikken og det visuelle passer godt sammen.

Jeg tror ikke, den har en chance for at vinde. Men jeg tror, Danmark vil kunne få et godt resultat i år. Efter et par middelmådige år kan I måske se jer selv på venstre side af pointtavlen (med top 13, red.) i finalen.

Desværre er den snestorm, som danskerne har kæmpet med at få fikset på scenen i løbet af ugen, endnu ikke helt rigtig, synes jeg. Den er ikke så god, som den var i det danske Melodi Grand Prix. Snevejret er sødt, hvor det skulle have haft en mere ’Game of Thrones’-stemning (fantasy-tv-serie, red.). Jeg tror også, sangen er én, man enten elsker eller hader, fordi den ikke er så mainstream. Men jeg tror stadig, at den vil klare sig godt.

Bookmakerne siger, at det er tæt løb mellem Cypern og Israel, men jeg har hele tiden syntes, at Tyskland har en meget interessant sang, og jeg tror, den er en outsider til at vinde.

Jens Rudloff
Jens Rudloff Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Jens Rudloff, Thueringer Allgemeine, Tyskland

Jeg elsker den sang! Det er en Eurovision-sang, som vi forestiller os en Eurovision-sang. Det er et stort show, en dejlig melodi, og sangeren er fantastisk.

Jeg tror helt klart, den har en chance for at vinde. Den kommer nok til at kæmpe om førstepladsen med Frankrig.

Den danske sang har bare hele pakken. Showet, sangeren, det hele. Det er ren grandprix.

Der er ikke noget ved den, jeg ikke kan lide. Det hele er perfekt.

Gabriella Battiato
Gabriella Battiato Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Gabriella Battiato, Radio Due Laghi, Italien

Jeg kan virkelig godt lide sangen, og jeg elsker dem (Rasmussen og korsangerne, red.). Jeg forelskede mig med det samme i sangen, og da jeg så sangen live på scenen, blev den bare endnu bedre for mig. Sceneshowet og det hele, det udståler meget godt det episke, som sangen handler om.

Jeg blev meget glad, da de gik videre fra semifinalen. For mig er den danske sang perfekt. Lige præcis som den er. De har gjort et meget godt stykke arbejde med den.

Jeg håber, den kan vinde. Men jeg kan også virkelig godt lide sangen fra Ungarn, selvom den ikke rigtigt har Eurovision-lyden. Men alt kan ske. Det vil dog være rart, hvis vi skal tilbage til København næste år.