Når Ballerup Super Arena på lørdag slår dørene op til det danske melodi grand prix, er det ikke kun for at finde den heldige vinder, der skal repræsentere de røde/hvide farver i Tyskland til maj.

Det er også for at hylde en helt særlig legende, nemlig Tommy Seebach.

Den afdøde popsanger og komponist medvirkede ved det danske melodi grand prix hele otte gange. Senest i 1993 med sangen 'Under stjernerne på himlen'.

Og det er netop den sang, som vennerne Keld Heick - som i dag fylder 65 år, Dario Campeotto og Kirsten Sig- gaard vil fremføre for seerne på lørdag.

- Jeg glæder mig ind i det allerinderste over, at han endelig får den oprejsning, han fortjener. Selv om jeg ville ønske, at han fik den, da han stadig var i live, siger Heick.

Han fortæller, at de hver især vil synge duet med Tommy Seebach, som vil være at se på en storskærm. Og til sidst vil alle fire synge sammen.

- Det bliver en flot hyldest, som han virkelig fortjener. Tommy har gjort så meget for grand prixet. Desværre fik han en skidt afslutning på det hele, siger Keld Heick og hentyder til netop 'Under stjernene på himlen', som blev Tommy Seebachs sidste grand prix-sang.

En vuggevise til datteren

Sangen var en vuggevise til hans datter Marie. Han havde sendt den to gange tidligere, men først tredje gang kom den med og vandt.

- Desværre fik den en dårlig placering ved det internationale, og hvad værre var, så blev reglerne lavet om netop det år, så Danmark ikke kvalificerede sig året efter. Og det medførte, at hele Danmark gav ham skylden, og det var dybt uretfærdigt, for de havde selv været med til at beslutte, at sangen skulle repræsentere Danmark, siger han.

Også Kirsten Siggaard ser frem til at synge sangen.

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at jeg kan være med til at hylde Tommy,« siger hun og fortæller, at de alle tre havde et tæt forhold til Tommy Seebach, der døde i 2003.

- Dario har været genbo til Tommy, og Keld var altid meget tæt på ham, og min første grand prix-sang blev indspillet i Tommys kælder. Så det bliver en helt speciel oplevelse.

Befinder sig i Herning

De tre venner kan dog ikke være fysisk til stede i Ballerup Super Arena på lørdag. De skal alle tre optræde ved et arrangement i Herning. I stedet vil de fremføre nummeret ved en generalprøve, der afholdes i aften. Og klippet vises lørdag for seerne, og publikum kan følge med på en storskærm i salen.

- Det kunne desværre ikke lade sig gøre på andre måder. Det var ikke muligt at rykke så stort et arrangement, som det vi har i Herning. Til gengæld vil vi slutte aftenen i Herning af med at synge »Under stjernerne på himlen« og sende en tanke til Ballerup, siger Keld Heick.