Emmelie de Forest vandt på bare fødder som en alfe-prinsesse taget lige ud af Hobbitten.
  
Derfor har hun også allerede fået kælenavnet Ronja Røverdatter på flere Facebook-sider.
Men 19-årige Emmelie er faktisk af ægte royal herkomst, selvom hun ikke automatisk indløser billet til taffel hos Dronning Margrethe.

- Mit fulde navn er Emmelie Charlotte Victoria de Forest, men jeg har haft en fuldstændig normal opvækst i Randers, sagde Emmelie lørdag, da hun fortalte om det blå blod, der strømmer i sangerindens årer.

Dansk Melodi Grand Prix 2013
- Min tip-oldemor var Dronning Victoria af England, hendes søn var Edward d. 7., der fik mange børn udenfor ægteskabet. 

- Et af dem var min farfar, som han fik som 60-årig med en østrigsk prinsesse. 

- Min farmor er ud af en gammel svensk slægt. De fik så min far, som voksede op i denne her overklassefamilie, hvor han havde en ny barnepige, næsten hver uge, og gik på kostskole rundt om i Europa, fortalte Emmelie de Forest til BT før Grand Prixet lørdag.

Dansk Melodi Grand Prix 2013top


Dansk Melodi Grand Prix 2013


Hvis man ser nærmere på Emmelies tip-oldemor, den engelske dronning Victoria, kan man konstatere, at den 19-årige danske slægtning i hvert fald ikke har arvet det som Dronningen måske er mest kendt eller berygtet for i dag.

Det er nemlig Victoria, der har lagt navn til begrebet victorianisme, den moral, der blev fremherskende i Storbritannien og spredte sig til det britiske imperiums territorier, så langt væk som Asien og Afrika.

Victorianisme dækker over den strikte opfattelse, som det højere britiske borgerskab forsøgte at indføre blandt hele imperiets befolkning i sidste halvdel af 1800-tallet, hvor Victoria regerede. 

De havde et vist held til at gøre arbejdsmoral, pligtfølelse, selvstændighed og økonomisk rationalitet til den bærende kultur, og forkastede samtidig lystbetonet adfærd, særligt, hvis det var af seksuel karakter.

De forsøgte også at afvise eksistensen af kvinders kønsdrift, og forsøgte at undertrykke omtale af seksuelle lyster hos kvinder i datidens kunst og litteratur.

Victoria blev født i 1819, og blev Dronning som 18-årig i 1837. Med mere end 63 år på tronen, er Victoria den længst regerende kvindelige monark i verdenshistorien.
 
Hun er som sådan det britiske royale overhoved, der har haft størst indflydelse på det moderne England. 
 I hendes periode voksede det britiske imperium til at blive verdens førende stormagt, der spredte sig over hele kloden.

Fra de britiske øer til Afrika, Asien, Canada, Australien og New Zealand.

Også sine gener fik Victoria spredt godt ud over Verden. Så den danske Grand Prix-vinder i dag kan sige, at hun er tip-oldebarn af den store engelske Dronning.

Victoria fik ni børn og 42 børnebørn over hele det europæiske kontinent.
Og hun var dygtig til at arrangere mange strategiske ægteskaber for sine efterkommere i de europæiske kongehuse.

Det gav hende så stor status og indflydelse, at hun fik tilnavnet "Europas Bedstemor".

En af Victorias ni børn var tronfølgeren Edward d. 7., som fik mange børn udenfor ægteskabet. 
 
- Han var en rigtig bandit, siger Emelie de Forest i dag med et smil, og tænker sikkert på Edwards utallige affærer med for eksempel skuespillerne Lillie Langtry og Sarah Bernhardt, sangerinden Hortense Schneider, luksus-luderen Guilia Barucci og Alice Keppel, der er i direkte familie med Prince Charles kone, Camilla Parker-Bowles, og som var Edwards mest trofaste elskerinde.

Edward forsøgte at holde sine affærer skjult for offentligheden og vedstod sig aldrig de mange illegitime børn, heller ikke Emmelie de Forests farfar, som Edward, i følge de Forest, fik med en østrigsk prinsesse.

Til gengæld regner forskere med, at Edwards kone, som var den danske prinsesse Alexandra, kendte til og accepterede sin mands mange sidespring, der var en torn i øjet på hans mor, Dronning Victoria.

Hun havde selv arrangeret ægteskabet med den danske prinsesse, men var aldrig tilfreds med Alexandra, fordi hun syntes, at prinsessen tog for let på livet, og var for frigjort og forlystelsessyg.