Se en overvældet Jonas Rasmussen Flodager kort efter Grand Prix-sejren i videoen foroven.

Det bliver Rasmussen, der skal forsvare de rød-hvide farver til det europæiske Melodi Grand Prix i Portugal 10. maj.

»Jeg vil gøre mit aller-allerbedste. Mon ikke, det nok skal gå,« råber Rasmussen fra scenen med knyttet hånd og kan nu kalde sig for vinder af det Danske Melodi Grand Prix.

​Det stod klart efter en nervepirrende finale lørdag aften, hvor Rasmussen endte med at synge for sin overlevelse mod konkurrenterne Anna Ritsmar og Albin Fredy, som altså måtte se sig slået på målstregen, da alle stemmer var talt op. 33-årige Jonas Flodager Rasmussen kunne dermed overtage stafetten fra Anja Nissen, som skaffede Danmark en 20. plads ved finalen i Kiev sidste år.

Den australskfødte sangerinde endte to års tørke, efter at danske Lighthouse X og Anti Social Media ikke havde formået at kvalificere sig til den europæiske finale. Om den nyslåede vinder magter at løfte den opgave, må nu blot tiden vise.

LÆS OGSÅ: Seere morer sig over grandprix-værtens tøj: 'Aftenens vinder er denne vest'

Aftenens grandprix blev afviklet i Gigantium i Aalborg, hvor det for andet år i træk var den dynamiske duo bestående af entertainer Annette Heick og musicalstjerne Johannes Nymark, der styrede løjerne. De serverede det ene velkoreograferede indslag efter det andet og slog således fast, hvorfor netop disse to havde fortjent endnu en tur på grandprix-scenen.

Det blev også et gensyn med østrigske Conchita Wurst, der som den skæggede diva tog sejren i 2014 med sangen ’Rise Like a Phoenix’, da det europæiske Melodi Grand Prix blev afholdt på dansk jord.

Og han var glad for at være tilbage, fortalte han til BT kort før showet. Sidste gang havde han nemlig ikke haft mulighed for at nyde Danmark, fordi det hele skulle gå så stærkt - så det vil han lave om på denne gang.

»Det er virkelig specielt at være tilbage. Nogen bookede det allerførste fly hjem lige efter Eurovision sidste år, og det er jo latterligt«, siger Conchita med smil i stemmen.

»Jeg gik rundt i lufthavnen i fuld makeup og med mit kostume på og ledte helt hysterisk efter gaten,« siger Conchita, som siden sejren har smidt sidste del af sit kunstnernavn, ’Wurst’, men hvis skæg stadig står knivskarpt.

LÆS OGSÅ: Seere undrer sig: Kan du også se, hvem denne grandprix-sanger ligner?

Det samme kan siges om aftenens vinder, Jonas Flodager Rasmussen, som til BT fortalte, at det var netop på grund af hans skæg, at han var blevet inviteret til at deltage i showet med sin vikingesang, som blev leveret med skumsprøjt og masser af attitude.

»De skulle bruge en, der kunne synge, og som passede til vikingehistorien. Og det passede mit skæg og mit lange hår godt til,« forklarede han fredag, dagen inden showet løb af stablen lørdag aften.

Om han kan bruge sit skæg og sin vikinge-røst til at plyndre sig hele vejen til finalen i Portugal, kan kun tiden vise.

Chat med vinderen af dansk Melodi Grand Prix søndag klokken 11.30 på bt.dk.

Genoplev lørdagens Grand Prix i LIVE-bloggen herunder: