Valen:Tine med Tine Lynggaard og sangen 'Nowhere', der var listet som nummer to, er diskvalificeret fra dansk Melodi Grand Prix.

- Vi har desværre måtte diskvalificere sang nr. to. Efter en grundig undersøgelse og en dyb snak med EBU var det desværre det eneste der var at gøre, siger DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme til bt.dk.

Sangen 'Nowhere' har været meget omtalt den seneste uge, efter det er kommet frem, at den tidligere har været offentliggjort, først på Youtube og siden på en amerikansk musikblog ved navn mog.com. 

Det var angiveligt sangerinden Tine Lynggaard, der har skrevet 'Nowhere' sammen med Søren Itenov og Christoffer Stjerne, som i sommers uploadede sangen på YouTube.

Selv siger Tine Lynggaard om diskvalificeringen:
- Jeg stortudede og blev rigtig ked af det, sagde Tine Lynggard i Aftenshowet.

- Siden i fredags har både jeg og DR håbet og troet på mulighederne for, at vi skulle finde en god løsning på situationen og holde nummeret i konkurrencen. Nu er virkeligheden desværre en anden, sagde Tine Lynggaard i Aftenshowet for ganske kort tid siden.

Det er ifølge reglerne hos European Broadcasting Union (EBU), som står beg det internationale Melodi Grand Prix, ikke lovligt at offentliggøre sangene til dette års Grand Prix før 1. september 2011. Derfor er Tine Lyngaard og hendes sang nu ude af den populære sangkonkurrence.

- Jeg synes, det er en hård straf for så lille en forseelse. Men EBU's regler er helt klare: En sang må ikke have været offentliggjort på nogen måder, siger Jan Lagermand Lundme.

At 'Nowhere' ikke længere er at finde i feltet til dansk Melodi Grand Prix betyder, at der kun vil være ni sange med, når den store musikfest skydes i gang lørdag 21. januar.

Andre læser også