Annette Heick er blevet sammenlignet med et får på grund af sin frisure lørdag aften.
Annette Heick er blevet sammenlignet med et får på grund af sin frisure lørdag aften. Foto: Henning Bagger

DR har fået hård kritik på sociale medier, efter de lagde et billede på Melodi Grand Prix'ets Facebook-side af Annette Heick og et får.

Sammenligning har fået folk til tasterne, og eksempelvis Silas Holst har været på de sociale medier, hvor han har givet en opsang til folk, der sammenlignede Anette Heicks hår med et får.

»Det er fair, man ikke kunne lide looket, men ligefrem som et voksent menneske at begynde at kalde hende for et får, en zombie osv. Er langt over stregen,« skriver Silas Holst på Facebook.

Nu forklarer DR til BT, hvorfor de selv foretog sammenligningen mellem håret og fåret.

Dansk Melodi Grand Prix 2016

»Der blev skrevet rigtig meget om det, allerede inden vi lagde fotoet op, også nogle rigtig grimme ting. Vi tænker, vi godt kan snakke om hendes hår, så vi tager debatten op og siger: 'Lad os snakke om det her på en ordentlig måde,« siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme til BT.

Artiklen fortsætter under billedet

Selv er han ikke sikker på, at den ønskede debat lykkedes som forventet, og at de derfor har taget kritikken til efterretning. Han forsikrer dog for, at hovedpersonen i menageriet, Annette Heick, intet havde imod det.

»DR har været i kontakt med Annette Heick efter showet, og jeg har fået at vide, at hun skreg af grin, da hun så billedet. Er der noget, vi ikke vil, er det at hænge vores værter ud,« siger Jan Lagermand Lundme til BT, og understreger, at han synes, Annette Heick så fantastisk ud.

Dansk Melodi Grand Prix 2016

Jan Lagerman Lundme indikerer, at det ikke er sidste gang, DR vil byde til debat på de sociale medier, men at man er opmærksom på tonen.

»Vi prøver at vise, at vi har selvironi. Det er vigtigt at forklare, at vi lytter til kritikken. Det er en hårfin balance på de sociale medier. Hvis vores værter også har selvironi, er det skønt,« siger Jan Lagermand Lundme til BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.