»Det var sindssygt nervepirrende.«

Den danske viking Rasmussen er normalt roligheden selv. Men torsdag aften nåede han alligevel at få nerver på, da han sammen med de sytten andre deltagere i årets anden semifinale i det europæiske Melodi Grand Prix sad og ventede på, om værterne ville råbe 'Danmark' op som et af de lande, der var gået videre til lørdagens finale.

Nerverne dukkede især op, fordi kameramændene, der skal filme reaktionerne hos de lande, de går videre, havde bevæget sig væk fra det bord, hvor danskerne sad og ventede.

»Kameraet kom hen til os som en af første, men så gik de bare væk, og de kom ikke tilbage, før vi blev udråbt. Det var da sindssygt nervepirrende,« forklarer han, da han kort efter midnat mødte den danske presse.

Her ses Rasmussen med sine fire korsangere, efter de gik videre til finalen.
Her ses Rasmussen med sine fire korsangere, efter de gik videre til finalen. Foto: JOS
Vis mere

Den 33-årige sanger, der lyder det fulde navn Jonas Flodager Rasmussen, måtte derfor vente og vente og vente, mens lande som Serbien, Ukraine, Sverige, Norge og Australien blev råbt op.

Først som nummer otte ud af de ti lande, der sikrede sig stemmer nok til at gå videre til finalen, kunne Rasmussen og hans vikingekor hørte værterne råbe: 'Danmark'.

»Jeg nåede ikke at tænke så meget, fordi det går så hurtigt, men man når selvfølgelig at tænke: 'Skal vi virkelig ikke være med i den finale?' Men heldigvis skal vi det,« siger han.

Målet for vikingen var at komme i finalen, forklarer han. Derefter vil han og resten af holdet se, hvad der så sker.

Danmark og Rasmussen ligger ifølge diverse oddssættere til at indtage en 15. plads i finalen. Men alt kan ske, forklarer sangeren.

»Det er sket før. Brødrene Olsen var heller ikke favoritter. Det handler om at ramme det helt rigtige den lørdag aften. Og så tror jeg på, at vi er en 'dark horse', der kan overraske. Det virker til, at vi har en del fans i salen, så hvorfor ikke?,« siger han.

Du kan se Rasmussen kæmpe for de rødhvide-farver i finalen lørdag. Den bliver vist fra klokken 21 på DR1.