Med blot fire dage til årets Eurovision er Danmark mere populær end nogensinde.

Siden Emmelie de Forest vandt det danske melodi grand prix i januar, har den 20-årige sanger været storfavorit til at vinde det internationale show. Og de seneste dage er hendes popularitet kun blevet større og større.

- Jeg kan sagtens mærke, at interessen omkring Danmark hele tiden vokser og vokser. Jeg bliver spurgt om mange autografer, og rigtig mange vil gerne have taget billeder med mig, og det er fantastisk, siger Emmelie De Forest til BT. 

Hun var fredag eftermiddag i Malmø for at afholde sin anden lydprøve og efterfølgende svare på spørgsmål ved en stor pressekonference. Her spurgte de udenlandske journalister ind til hendes bare tæer og hendes tanker om at være favorit i showet. Men der var også en enkelt journalist fra Holland, der gerne ville have en forklaring på Emmelie de Forest royale aner.

- Da du vandt det danske show, var en af de helt store historier, at du nedstammer fra dronning Victoria af England. Men hvordan hænger det egentlig sammen, spurgte journalisten.

Og her måtte den danske sanger krybe til kors og indrømme, at det ikke kan bevises, om historien er sand eller ej.

- Det er en historie, jeg har fået fortalt, siden jeg var barn, og som jeg ikke selv er i tvivl om. Men efter jeg vandt det danske show, har vi haft slægtsforskere til at se på min baggrund, og de har ikke kunnet verificere historien, da der er tale om børn uden for ægteskabet, forklarede hun på presssekonferencen.

I forbindelse med det danske melodi grand prix fortalte Emmelie de Forest til BT, at hendes tipoldemor er Dronning Victoria af England. Hun forklarede, at hendes oldefar var Kong Edward den 7, og han fik flere børn uden for ægteskabet, og et af dem var hendes farfar. Men for en måned siden valgte Danmarks Radio at trække historien tilbage, da den ikke kan bevises. De fjernede bl.a. informationerne fra pressematerialet, og det fik stor omtale i de danske medier. Og nu ser det ud til, at historien også er nået til udlandet.

- Det ser vi ikke som noget problem, siger underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

- Emmelie har jo ikke opnået sin favoritstatus, fordi hun er royal. Det har hun, fordi det er en god sang. Det var bare vigtigt, at vi ikke gik ud og fortalte historien, da den ikke kan bekræftes. Og når vi bliver spurgt ind til det nu, så fortæller vi ærligt, at det er en historie, der altid har floreret i Emmelies familie, men som ikke kan verificeres, siger han og er ikke nervøs for, at historien kan komme i vejen for en finaleplads på tirsdag.

- Interessen for Emmelie er så stor, og den stiger hele tiden. Vi har fået over 100 forespørgsler på interviews fra udlandet, så der er stor opbakning til Danmark, siger han.

Andre læser også