På lørdag skal årets melodi grand prix-vinder findes, når DR og Ballerup Super Arena slår dørene til det årlige show. Men allerede torsdag aften blev festen skudt i gang.

Efter en lang generalprøve tog deltagerne ind til København og festede det meste af natten på natkubben "Fidels" Her blev der drukket øl og drinks, mens et liveband optrådte for de mange deltagere.

- Det er første gang, jeg rigtig får mulighed for at møde mine konkurrenter, fortalte Jenny Berggren, der stiller op med sangen "Let Your Heath Be MIne". Den svenske snager, der er kendt fra 90'er gruppen Ace of Base, var i godt humør og klar til at feste det meste af natten.

Det var de fleste af deltagere. Kun Jeffrey, der synger sagen "Drømmen" og Stine Kinck med nummeret "Hvad hjertet lever af" havde valgt at blive væk.

Ligesom konkurrencens yngste deltager, Anne Noa, der er ramt af en slem forkølelse og har mistet det meste af sin stemme. Hun valgte at tage hjem i seng efter dagens prøver.

Til gengæld var showet anden yngste deltager, Sine på 18 år, i hopla. Hun havde taget sine forældre, Lis og Leif, med til fest.

- Det er mest for deres skyld. Det er ikke fordi, jeg har bedt dem om at komme med, skyndte hun at fortælle.

Efter generalprøven var det især de fire fyre fra gruppen A Friend In London, der var storfavoritter.

- Det er dejligt at høre, men det tager vi nu stile og roligt. Intet er sikkert, så man skal ikke vide sig for sikker, sagde de. Det var dog kun tre af medlemmer, der festede torsdag nat. Forsangeren havde valgt at tage hjem og slappe af, inden lørdagens show.

Blandt de mange inkarnerede fans og fanklubber er det dog 80'gruppen Le Freak, der får mest opmærksomhed. Og de havde også svært ved at være i fred til festen.

Også Kat og hendes amerikanske makker, Justin Hopkins, var klar til at skyde grand prixet i gang.

- Det bliver en lang nat. Der skal festes. Vi har allerede haft nogle sjove nætter i byen sammen, og det har været en fantastisk måde at lære hinanden at kende på. Og det har gjort, at det slet ikke har været svært at optræde sammen, fortalte de to deltagere, der næsten lige har mødt hinanden.

Fredag har deltagerne hviledag, og på lørdag går det så løs i Ballerup Super Arena, hvor danskerne og en fagjury skal vælge, hvem der skal repræsentere de røde/hvide farver i Düsseldorf til maj.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.