Næppe havde Emmelie de Forest vundet det Internationale Melodi Grand Prix, før København og Herning bød ind som værter i maj 2014.

- Vi har nogle rigtig gode rammer i Boxen, og vi har gode faciliteter i øvrigt. Jeg synes, at vi er gearet til at tage et så stort arrangement som det internationale Melodi Grand Prix, sagde Herning-borgmester Lars Krarup, søndag, til BNB.

Men han havde tilsyneladende glemt at tjekke kalenderen i Hernings med rette berømmede Jyske Bank Boxen. For det er egentlig meningen, at den uhyre populære hollandske violinist og dirigent, André Rieu skal optræde i Jyske Bank Boxen samme aften, som den anden grandprix-semifinale skal finde sted den 15. maj 2014.

LÆS OGSÅ: Emmelie: Derfor tror jeg på, at min tipoldemor var dronning Victoria

'Der Walzerkönig', som han kaldes syd for grænsen, trækker altid fulde huse i de største koncertarenaer, også her i landet. Derfor har det danske koncertbureau CSB booket ham og hans Strauss-orkester til en turné i maj 2014. 15. maj i Herning, 16. maj i Odense og 17. maj i Forum.

Men 15. maj har tv-organisationen EBU udset til den anden semifinale under næste års Melodi Grand Prix. Finalen bliver afholdt 17. maj. Det diskvalificerer reelt alle tre arenaer som grandprix værtsscener, skulle man mene. Hollandsk valsekonge og håbefulde grandprix-sangere på samme scene. Det dur ikke.

Direktør: Ingen kalenderproblemer

Da BT onsdag formiddag talte med direktøren for danske CSB, Carsten Svoldgaard, havde han ikke taget stilling til det mulige problem.

- Nej. det har vi ikke. Vi har en kontrakt. Jeg ved endnu ikke, om der er mulighed for, at vores koncert ikke kan gennemføres. Det har vi slet ikke taget stilling til overhovedet. For reelt har vi Forum, Boxen og Arena i Odense, som vi har indgået kontrakt om at afholde koncerter i. Så indtil vi overhovedet ved, hvad der skal forekomme, holder vi lav profil, siger Svoldgaard.

- Er I blevet kontaktet for at høre, om koncerten kan flyttes?

- Nej, overhovedet ikke, siger Svoldgaard og tilføjer, at kontrakterne med de danske spillesteder er underskrevet for 3-4 måneder siden.

Men da BT senere onsdag kontaktede Georg Sørensen, administrerende direktør i Herning Messecenter, havde der nu været kontakt.

- Hvis det skulle ske, at DR viser os den tillid, at give os muligheden for at stå for det internationale Melodi Grand Prix i 2014, bliver der ingen kalenderproblemer, siger han

- Betyder det, at I har lavet en aftale i dag om at flytte André Rieu-koncerten?

- Nu er det jo kun aktuelt, hvis vi får en aftale med DR om at stå for Melodi Grand Prix. Vi har en aftale om, at der ikke bliver problemer med kalenderen. Hvis det skulle blive aktuelt. Så ja, vi har lavet en aftale om, at koncerten med André Rieu kan flyttes til et andet tidspunk, hvis det bliver nødvendigt, siger Georg Sørensen.