Der er i sidste øjeblik kommet styr på vindmaskinen, der skulle sikre det danske grandprix-håb Rasmussen en snestorm på Eurovision-scenen.

»Det har været topfrustrerende. Vi har været ramt af manglen på snestorm, og det har fyldt meget. Vi har kun tre minutter, og de skal sidde i skabet,« siger Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef i DR, ifølge ritzau.

Den danske grandprix-sanger har allerede måttet vinke farvel til bagskærmen. Og siden har han og hans vikingekor altså kæmpet med holdets vindmaskine. Mod slutningen af den vikinge-inspirerede sang 'Higher Ground' skal Rasmussen og de fire mandlige korsangere kastes ud i en form for snestorm på scenen under dette års europæiske Melodi Grand Prix til semifinalen torsdag aften.

Men vindmaskinen har tidligere ikke virket, som da Rasmussen vandt det danske Melodi Grand Prix i februar.

»Den vind og det sne, som vi havde i slutningen af sangen i det danske, ville vi også have her i Portugal, men det er ikke helt, som vi gerne vil have det. Det mangler at ramme mig med vindmaskinen, og så er sneen også mere skum i stedet for små papirkonfetti-stykker. Så det er lidt anderledes,« forklarede 33-årige Jonas Flodager Rasmussen tidligere til BT.

Dengang piskede vindmaskinen dramatisk sne ind i ansigtet på den rødskæggede viking, men på scenen i Portugal faldt sneen derimod blid som julesne.

Nedenunder kan du se et klip fra en af Rasmussens prøver:

Det danske grandprix-håb har haft to tekniske prøver på scenen i Portugal. Og her var der hverken vind eller sne nok. Derfor fik Danmark lov til at få en ekstra teknisk prøve, hvor en anden type sne skulle testes - sneen havde den danske delegation medbragt hjemmefra, og efter planen skulle den fungere bedre på scenen.

Allerede onsdag aften skal han på scenen foran juryen, som står for at fordele halvdelen af stemmerne til dette års Eurovision, som afholdes i Portugals hovedstad, Lissabon.

Da vindmaskinen ikke virkede tidligere, afslørede Rasmussen, at der ikke var en plan b.

»Jeg ved faktisk ikke helt, hvad plan b er. Jeg tror, vi tager den derfra, hvis vi kommer dertil, men vi satser på, at det virker,« sagde Rasmussen inden nyheden om, at vindmaskinen virkede. Han forklarer samtidig, at det ikke vil være så hensigtsmæssigt, hvis han skulle få et af de store sæbe-snefnug i munden, mens hans synger.

»Så må jeg håbe, det ikke er nogle store stykker i hvert fald,« griner han.

Rasmussen på scenen under en af prøverne.
Rasmussen på scenen under en af prøverne. Foto: PEDRO NUNES
Vis mere

Udover at sneen og vinden har voldt problemer for den danske delegation, har sceneshowet også på andre måder ændret sig fra det, man så i det danske Melodi Grand Prix.

Her kunne man på en bagskærm se rørte vande, som gav illusionen af, at Jonas Rasmussen sejlede på et skib i stormvejr.

Men det bliver ikke muligt med den måde, som scenen er bygget på i Altice Arena, hvor der slet ikke er skærme i baggrunden. Det er dog ikke en ændring, der gør Rasmussen noget.

»Det så røvfedt ud (i det danske grandprix, red.), men det her er en anden scene, og for at være helt ærlig, så er det jo os gutter, der er blikfanget,« siger han og fortsætter:

»Det vil altid være nogle danskere, der vil synes, det var bedre i det danske, og der er helt sikkert også nogen, der vil synes, det er ærgerligt, at det mangler, men det er langt størstedelen af seerne, der ikke har set det før og ikke ved, at der har været vand bagved. Vi har hele tiden vidst, at det ikke var en mulighed her.«

Rasmussen med sine fire korsangere, Daniel Firth, Gustav Emil Bresler, Jesper Paasch og Mads Engelhardt.
Rasmussen med sine fire korsangere, Daniel Firth, Gustav Emil Bresler, Jesper Paasch og Mads Engelhardt. Foto: RAFAEL MARCHANTE
Vis mere

Ifølge sangeren selv er den største forskel fra det danske til det europæiske grandprix, at de fire statister, der var med ham på scenen i Aalborg, er blevet skiftet ud med fire reelle korsangere i Lissabon.

Du kan se Rasmussen optræde første gang til dette års europæiske Melodi Grand Prix, når han træder ind på scenen til den anden semifinale torsdag aften. Du kan se det fra klokken 21 på DR1.