Ægteparret Johannes Nymark og Silas Holst har arbejdet sammen ved flere lejligheder. Her ses de til Vild Med dans-finalen i 2014. I aftenens Melodi Grand Prix må de dog undvære hinanden.
Ægteparret Johannes Nymark og Silas Holst har arbejdet sammen ved flere lejligheder. Her ses de til Vild Med dans-finalen i 2014. I aftenens Melodi Grand Prix må de dog undvære hinanden. Foto: Sophia Juliane Lydolph

Grandprix er noget, der kan samle danskerne én gang om året. Men for nogle kan festen også splitte op.

Det sker f.eks. for Johannes Nymark, der må undvære familien.

For den store familie, der udover ham selv består af hans mand danseren Silas Holst, deres veninde Louise Mahnkopf og trioens fælles regnbuebarn Maggie My, bliver ikke samlet til aftenens store grandprix-fest i Horsens.

Alle forældre skal nemlig arbejde hjemme i København.

»Og Maggie har lidt svært ved at nå pedalerne, så hun kan ikke køre herop selv,« siger Johannes Nymark med et glimt i øjet.

»Det ville da have været rart, hvis Silas havde været her, og vi havde også snakket om, om han måske kunne få fri,« fortæller grandprix-sangeren, som selv har fået fri til lejligheden.

Han medvirker i musicalen Hairspray i Tivoli sammen med Silas Holst. Men ægtemanden kunne altså ikke undværes til prøverne, der er i fuld gang hjemme i København. Her synger, danser og knokler Silas Holst til klokken 18 både fredag og lørdag, så han kunne simpelthen ikke nå til Horsens, fortæller Johannes Nymark.

»Selvfølgelig er det altid rart at få opbakning af sin familie, men jeg ved, at opbakningen er der, selvom den ikke er der fysisk,« siger han og tilføjer:

»Maggie sover nok på det tidspunkt, men ellers sidder hele den store familie og ser det og bakker op. Og så kommer jeg jo hjem på søndag og kan fortælle om det,« siger Johannes Nymark, der også har parkeret forældrene derhjemme.

»Det er faktisk fint, at jeg ikke har nogen forpligtelser. Jeg har sagt til mine forældre, at de ikke skal komme, for jeg gider ikke passe på dem,« smiler han og tilføjer, at nu kan han også slå sig løs til efterfesten.

»Og det er jo rart. Men det ville jeg nu også kunne, selvom Silas var her. Så kunne vi have festet sammen.«

Johannes Nymark stiller op i Dansk Melodi Grand Prix med vennerne Søren Bregendal og Martin Skriver. Tilsammen danner de bandet Lighthouse X, som har eksisteret de seneste fire år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.