(Foto: Iris/Henning Bagger)
(Foto: Iris/Henning Bagger)

Siden lørdag aften har Annette Heick fået meget opmærksomhed på grund af sit hår. Selv arbejdsgiveren DR gjorde grin med det, som du kan se her:

Det fik blandt andet kendissen Silas Holst til at skrive løs søndag eftermiddag, hvor han gav sin uforbeholdne mening om emnet.

»Synes sgu Annette Heick så godt ud i aftes - og folk der snakker vanvittig grimt burde skamme sig! Det er fair man ikke kunne lide looket men ligefrem som et voksent menneske at begynde at kalde hende for et får, en zombie osv. Er langt over stregen...!!
Og så undrer folk sig hvorfor mobning er et stigende problem blandt børn... I wonder why...????,« skrev Silas Holst på sin Facebook-profil.

Dansk Melodi Grand Prix 2016

Dansk Melodi Grand Prix 2016

Jon Lange, der arbejder som mobbe-ekspert for Red Barnet, mener heller ikke, at DR i dette eksempel har været en god rollemodel for børn i forhold til, hvordan man omtaler hinanden på de sociale medier.

Grunden er simpel:

»Børn efterligner ofte voksnes adfærd. Det kan vi se, når mor og far skriver grimme ting til andre på Facebook, så kopierer børn det hurtigt,« siger Jon Lange, der er seniorrådgiver hos Red Barnet.

DR har mandag forklaret til BT, hvorfor man gjorde grin med medarbejderen.

»Der blev skrevet rigtig meget om det, allerede inden vi lagde fotoet op, også nogle rigtig grimme ting. Vi tænker, vi godt kan snakke om hendes hår, så vi tager debatten op og siger: 'Lad os snakke om det her på en ordentlig måde,« siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme, der lægger vægt på, at man ikke ønsker at gøre grin med sine værter. Derudover oplyser Jan Lagermand Lundme også, at de har vist Annette Heick billedet, og hun skreg angiveligt af grin.

Dansk Melodi Grand Prix 2016

Dansk Melodi Grand Prix 2016

Det ændrer dog ikke på noget ifølge mobbe-eksperten, som blandt andet beskæftiger sig med digital mobning.

»Det er klart, at der er noget ironisk i det, men på nettet, så er det måske ikke alle, som opfatter det sådan. Dermed kan det blive legitimt for nogle at svine andre til på grund af deres hår,« vurderer han.

Annette Heick er blevet sammenlignet med et får på grund af sin frisure lørdag aften.

Han mener samtidig, at en institution som DR har et ansvar, når de rammer så mange mennesker med deres budskaber.

»Hver gang der er et større event som Melodi Grand Prix, Folketingsvalg eller andet, så smitter det af på børn, når voksne ikke taler ordentligt til hinanden. Derfor vil man have efterdønninger (i form af mobning inspireret af episoden, red.) fra nu og måske et halvt år frem.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.