Bookmakere og internationale grandprix-fans er helt uenige om, hvordan danske Basim klarer sig i årets internationale Melodi Grand Prix med sin 'Cliché Love Song'.

Mens de internationale bookmakere tror på, at Basim ender i top tre, ser de internationale fans af musikkonkurrencen noget mere skeptisk på de danske vinderchancer.

I en stor, årlig afstemning, hvor 40 grandprix-fanklubber giver point til årets sange, er det kun blevet til en samlet 12. plads til den danske charmetrold.

Det betyder dog ikke, at man skal opgive alt håb om en flot, dansk placering, siger formanden for den danske grandprix-fanklub, MelodiGrandPrixFans.dk, Johann Sørensen.

- De 40 fanklubber er ikke repræsentative for de 170 millioner seere, der ser showet. Fansene har før taget fejl, eksempelvis i 2010 og 2011, siger han.

De to seneste år har de mange fans dog ramt helt rigtigt i deres forudsigelser, idet de sidste år udså Emmelie de Forest som klar vinder og året inden svenske Loreen med 'Euphoria'. Og netop Sverige er da også landet, der i år har sikret sig en kæmpesejr hos de internationale grandprix-fans.

Således har den svenske deltager, Sanna Nielsen, scoret 354 point i afstemningen - næsten 100 point flere end de 262 point, Ungarn har fået andenpladsen.

- Afstemningen er i hvert fald en indikation på, hvordan fansene håber, det går. Om det også bliver det endelige resultat, afhænger meget af lodtrækningen i finalen. Får Sanna Nielsen en god lodtrækning, er der en stor chance for, at fansene får ret for tredje år i træk, siger Johann Sørensen og uddyber, at "en god lodtrækning" betyder at optræde som en af de sidste i det store finaleshow lørdag den 10. maj.

Fansenes top 10 ser således ud:
1: Sverige 354 point
2: Ungarn 262 point
3: Israel 233 point
4: Østrig 221 point
5: Storbritannien 162 point
6: Armenien 157 point
7: Norge 132 point
8: Spanien 111 point
9: Grækenland 104 point
10: Montenegro 79 point

(12: Danmark 73 point)

Se hele resultatet her.

Andre læser også