Lighthouse X og sangen ’Soldiers of Love’ var ikke stærk nok. Torsdag aften røg de tre drenge ud af Eurovision-semifinalen. Det er andet år i træk, Danmark ikke kvalificerer sig.

Det var vist kun DR, der for alvor troede på dansk sejr. Ikke engang drengene fra Lighthouse X satsede selv på det.

»Vi er gået ind i Melodi Grand Prix med et helt andet formål end at vinde. Egentlig bruger vi det som en platform for at komme ud med vores budskab,« har Johannes Nymark tidligere udtalt.

Og torsdag aften måtte trioen, der udover Johannes Nymark består af Martin Skriver og Søren Bregendal, vinke farvel til drømmen om en plads i finalen på lørdag og lade sangens budskab være det sidste ord i grandprix-sammenhænge.

De var også oppe mod et stærkt felt bestående af en nøgen mand omgivet af ulve, alverdens akrobater og den litauiske udgave af popsangeren Christopher – og ikke mindst de to storfavoritter fra Australien og Ukraine, der naturligvis gik videre.

Svenskerne leverede et veloplagt semifinale-show i Globen i Stockholm, hvor sidste års vinder Måns Zelmerlöw og grandprix-veteranen Petra Mede guidede seere over hele Europa gennem de 18 sange, der torsdag kæmpede om de eftertragtede ti pladser i Eurovision-finalen, der finder sted på lørdag.

Blandt dem var de tre danske drenge fra Lighthouse X og deres sang ’Soldiers of Love’, som altså måtte se sig slået på målstregen.

Lige fra starten så det ikke lovende ud for ’kærlighedssoldaterne’, der ikke blev spået gode odds af bookmakerne, og trioen havde også været helt ærlige om, at de ikke regnede med at vinde.

Videre til finalen gik til gengæld Letland, Georgien, Bulgarien, Australien, Ukraine, Serbien, Polen, Israel, Litauen og Belgien.