De danske Melodi Grand Prix-vindere, Lighthouse X, er ikke et populært valg uden for landets grænser.

De har knap nok nået at fejre, at de skal forsvare de danske farver, når det internationale Melodi Grand Prix bliver afholdt i Stockholm.

Når grandprix-finalen afholdes på svensk grund, har Danmark en god historik, da vi således har vundet både med Brødrende Olsen og Emmelie de Forest de sidste to gange, det har været afholdt i Sverige - henholdsvis i 2000 og 2013.

Det kan vi dog godt glemme, hvis man spørger ude i Europa. Her mener man ikke, at 'Soldiers of Love' kommer til at generobre titlen.

Youtube-kommentarer til de danske kærlighedssoldater lyder blandt andre således:

»Soldiers of Love? Virkelig? Of Love? HAHAHAHAHAHAHA,« skriver en bruger.

»En smule lamt, for at være ærlig. Undskyld Danmark, jeg er ikke fan,« skriver en anden bruger.

På det seriøse Melodi Grand Prix-medie Wiwibloggs, er der blandet kritik til de danske drenge. Her anmeldte man alle de danske sange, inden det danske Melodi Grand Prix blev afholdt.

22 anmeldere har givet deres stemme til samtlige danske sange på en skaal fra 1 til 10, og her scorer boyband-vinderne 6,3 point, hvilket blandt anmelderne rakte til en sjetteplads.

Wiwibloggs havde inden Melodi Grand Prix'et en klar favorit i Simone, som scorede 8.83 blandt anmelderne. Ligeledes havde de foretaget en afstemning blandt deres læsere, hvor Simone vandt med 32% af stemmerne fra de 1502 deltagere. Lighthouse X fik til sammenligning lige under 5% af stemmerne.

»Melodien er er rar nok, men omkvædet er så kedeligt, at det næsten er fornærmende. Det har store træk fra Westlife, men, som bekendt, peakede deres karriere for mere end et årti siden. Afslutningsvis rider 'Soldiers of Love' på en boyband-bølge, der er gået af måde. Dette er ikke godt nok til at genoplive den,« skriver Wiwibloggs-anmelderen William.

Men som sagt er det altså en solid blanding af kommentarer, og Lighthouse scorede trods alt også et par høje karakterer fra enkelte anmeldere.

»De her tre drenge er 'in it to win it'. De er ikke gået af 'Eurotrash'-vejen, hvilket havde været nemt med denne sang... Giv mig en trøje, et flag og en autograf på mit bryst og jeg vil heppe på dem,« skriver anmelderen Mike på Wiwibloggs.