Han er sin generations svar på Jørgen de Mylius. Men ligesom Mylle i sin tid fik sparket fra Melodi Grand Prix, er nu også Ole Tøpholm blevet fyret som kommentator.

’Bryan Rice. Rebekka Thornbech. Sonny’. Sådan skulle vært på Radioavisen og DRs faste grandprix-kommentator Ole Tøpholm have brølet ud over Arena Fyn i aften, når solisterne bliver præsenteret. Endvidere skulle Ole Tøpholm have talt ind over de præsentationer, der ruller over skærmen, lige inden de ti kunstnere går på scenen.

Wolff

Men Ole Tøpholms stemme er gjort tavs. I stedet vil seerne opleve, at det er en anden stemme, der byder velkommen. Nemlig Ib van Deurs’, som er DRs faste speakerstemme og blandt andet stemmen bag ’X Factor’.

- Sådan er det jo. Vi har valgt, at der er noget andet, der fungerer bedre, forklarer DRs underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged.

Det sker, selvom Ole Tøpholm ifølge BTs kilder i DR Nyheder allerede i sidste uge indspillede sin speak og så sent som i går var ’ugens kulturprofil’ i Berlingske, hvor han blev præsenteret som speakerstemme til aftenens grandprix.

fest11


- Når man laver tv, er der altid mange ting, vi laver, som ikke rammer skærmen. Det er ikke, fordi vi ikke kan lide Ole Tøpholm - men vi prøver forskellige ting af, og vælger det, der fungerer bedst, siger han.

Om Ole Tøpholm igen er kommentator, når Det internationale Melodi Grand Prix skal forsvares på hjemmebane i København, er uvist.

Ole Tøpholms kommentatorskæbne ved Det internationale Melodi Grand Prix ligger i hænderne på Jan Lagermand Lundme, som er 'head of show'. Men sent i aftes ville han ikke afsløre, om vi kommer til at lytte til Ole Tøpholms velkendte stemme 10. maj.

- Vi er ikke ude nu og sige noget om, hvem der kommer til at kommentere showet, fastslår han.

Ole Tøpholm har ellers netop brandet sig på sin stemme, siden han i 2003 blev ansat i DR Nyheder, hvor han har været fast nyhedsvært på P3 og P4, ligesom han også tidligere har kommenteret Dansk Melodi Grand Prix og de seneste tre år det internationale grandprix.

Og det i en grad, så Ole Tøpholms stemme vel nærmest er blevet identisk med Det internationale Melodi Grand Prix, når han har guidet de danske seere gennem sange, postkort og afstemninger.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Ole Tøpholm, men han var fredag aften ikke vendt tilbage på BTs henvendelser.

fest11

Wolff