Hun rejser Europa tyndt og har ikke mange ledige stunder i sin kalender. Men sommerferie med kæresten skal der være tid til.

Emmelie de Forest er ikke længere kun naturbarnet med det uglede hår og den økologiske bomuldskjole. I dag ligner hun en vaskeægte verdensstjerne med opsat hår og stramtsiddende læderbukser.

Således også onsdag eftermiddag, hvor hun som en anden kongelig kommer svævende ned af trapperne på Nationalmuseet i anledning af åbningen af en særlig Grand Prix-udstilling med Emmelie i fokus.

Besøget på det store museum er en kærkommen lejlighed for Emmelie de Forest for endelig at være i Danmark. Hun er nemlig i fuld gang med at lægge Europa for sine bare fødder.

- Siden sejren i maj har jeg optrådt i adskillige store, tyske tv-shows, jeg skal snart til Hviderusland og optræde, og her i weekenden optrådte jeg til et privatarrangement på Sardinien, som en russisk rigmand havde arrangeret. Også Nicole Scherzinger og Will.I.Am var der, så det var ret stort, siger den unge sangfugl.

Bruger fridage på tøjvask
Der er langt fra den Emmelie de Forest, der i dag stråler om kap med popverdenens andre stjerner, til den unge pige, der for blot et halvt år siden arbejdede hos en bager på Østerbro i København.

- Mit liv har virkelig ændret sig, og min kalender er helt proppet. Jeg forsøger at have en ugentlig fridag, ellers bliver jeg alt for stresset. Jeg skal jo også have tid til at rydde op og vaske tøj bare engang imellem, griner Emmelie de Forest og fortæller, at hendes venner af og til hjælper hende med vaskeriet, når klædeskabet er ved at være tomt.

Midt i sin hektiske hverdag har den 20-årige sangerinde dog prioriteret at have tid til én vigtig ting – sommerferie.

- Jeg tager på en uges sommerferie med min kæreste her i juli. Vi har endnu ikke besluttet os for, hvor vi skal hen, siger hun og smiler hemmelighedsfuldt. Hvem kæresten er, holder hun nemlig for sig selv.

Fuld skrald på turné
Til efteråret drager Emmelie de Forest på en omfattende turné i Tyskland, hvor hun giver koncerter i Berlin, München, Frankfurt, Hamborg og flere andre tyske byer. Og til november turnerer hun så Danmark rundt.

- Jeg glæder mig virkelig til at komme ud og optræde. Alt PR-arbejdet er da fint, men koncerterne, hvor jeg kommer helt tæt på publikum, er det, jeg allerbedst kan lide. På turneen tager jeg et fem mand stort band med, så der bliver fuld skrald på, siger hun.

Emmelie de Forest er lige nu aktuel med opfølgeren til sin Grand Prix-vindersang. Den nye single hedder ’Hunter & Prey’.