Video, video, vi-de-o, den kører nat og dag, skråler Jens Brixtofte, mens fingrene farer op og ned ad den medbragte guitar.

Det er snart 30 år siden, han vandt grand prixet med den legendariske sang, som det meste af Danmark stadig synger med på.

Dengang gav han den gas for et par millioner tv-seere. I dag gør han det for 24 af sine medstuderende på Social- og Sundhedsskolen i Odense. De er netop blevet færdige som sosu-assistenter, og i ugevis har de andre elever plaget ham om at synge den kendte sang.

- Det er ikke så tit, jeg synger den mere. Men det er vores dimissionsfest, så hvorfor ikke, lyder det fra Jens Brixtofte, der foruden at være tidligere grand prix-vinder og forsanger i gruppen Brixx også er bror til den berygtede eks-borgmester i Farum.

Ingen fremtid med musik


Musikkarrieren er nemlig forlængst forbi. Faktisk valgte han kort tid efter sejren i 1982 at droppe musikken og tage en uddannelse. Både fordi interessen for 'Video video' og Brixx begyndte at ebbe ud. Men også fordi, han ikke kunne se en fremtid inden for musikken.

- Jeg stod ligesom over for et valg. Enten skulle jeg kæmpe for en karriere, som kun én ud af ti kan leve af. Ellers skulle jeg tage en uddannelse, siger han.

Jens Brixtofte blev derfor cand.merc. og arbejdede efterfølgende for fire store firmaer. Han var bl.a. marketingchef hos Citröen.

Nye veje for en kvinde

Men for 12 år siden valgte han endnu en gang et karriereskift. Denne gang på grund af en kvinde.

- Jeg mødte min daværende kone på en ferie til Club La Santa. Hun boede på Fyn, og da vi ikke kunne slå lejr på Storebæltsbroen, valgte jeg at flytte til Odense, siger han.

Han sagde sit højtprofilerede job i København op og uddannede sig i stedet til handelsskolelærer. Senere tog han også en uddannelse som folkeskolelærer, og for et par år siden valgte han så at blive sosu-assistent.

- Jeg har aldrig fortrudt, at jeg droppede musikken. Jeg har haft et utrolig spændende liv, hvor jeg har mødt alt fra direktører til børn og unge. Og jeg har stille og roligt fundet ud af, at jeg helst vil beskæftige mig med mennesker, siger han og fortæller, at penge aldrig har været en drivkraft.
 
- Jeg duer heller ikke til at lave det samme for længe ad gangen. Det er nok derfor, jeg har taget fire uddannelser. Jeg ved godt, der er mange myter om det at være sosu-assistent, men det er et utroligt berigende og givende job, understreger han.

Selvom det er længe siden, han sidst har optrådt og sunget, har han ikke lagt musikken helt på hylden.

- Jeg er begyndt at lave lidt musik igen. Men det er ren fritidsinteresse. Indtil videre har jeg skrevet tre sange, siger han og røber, at han faktisk sendte et bidrag ind til det danske melodi grand prix i år, men at det blev ikke udtaget.

- Men så prøver jeg bare igen næste år, siger han og tager det ikke så tungt. Han har mere travlt med at fejre de overstået eksaminer med sine medstuderende og begynde i et helt nyt job på et plejecenter i Odense.
 

26 visninger