Se hele listen her

Emmelies odds for at løbe med sejren i årets udgave af Eurovision går kun én vej. Og det er ned. Faktisk er hendes odds lavere, end de var for sidste års vinder, Loreen, der løb med en jordskredssejr med sangen 'Euphoria'. 

Noget af det, der blandt andet hjælper de danske odds på vej, er den gode placering, som Emmelie har fået til finaleshowet. Hun skal nemlig synge som nummer 18 ud af de 26 deltagerlande, der kæmper om pointene og sejren. Og det forlyder, at det er bedst at synge som en af de sidste, så man bliver husket.  

Og det gælder om at blive husket, når tidligere superstjerner som Bonnie Tyler og Cascada dukker op i finalen. Som deltagere fra henholdsvis Storbritannien og Tyskland har de to sangerinder nemlig automatisk været kvalificeret til finalen. Dermed slap de udenom de to semifinaler, som 20 af deltagerlandene har været igennem tirsdag og torsdag.

I alt har 39 lande dystet om at komme videre fra semifinalen i verdens største musikkonkurrence. 26 af dem er med i finalen i morgen - og her er Danmark med Emmelie de Forrest en af dem. Hun skal blandt andet dyste mod det, som BTs egen anmelder Jan Eriksen kalder 'verdens dårligste popnummer' fra Rumænien, en sang om gratis alkohol fra Grækenland og hendes nærmeste konkurrenter, nemlig sangerinderne fra Norge og Ukranie.