Øverst kan du se, hvor meget Rasmussen og hans fire korsangere egentlig ved om vikinger.

Selvom Eurovision først og fremmest handler om sangen, så er sceneshowet bestemt ikke at kimse af.

Derfor giver BT dig her fem bud på sange, du skal holde ekstra godt øje med, hvis du gerne vil underholdes, når finalen i dette års udgave af sangkonkurrencen løber af stablen lørdag aften.

Israel

Netta Barzilais sang 'Toy' handler om moderne feminisme, og derfor er det da naturligt at indkorporere... dyrelyde.

Hele sangen er bygget op om et beat, som den 25-årige sangerinde selv laver med munden og sampler live på scenen. Og her klukker hun som en kylling.

Ifølge Netta Barzilai skyldes det, at 'folk, der behandler kvinder som et stykke legetøj, er nogle kyllinger'.

Her ses Netta fra Israel optræde med sangen 'Toy'.
Her ses Netta fra Israel optræde med sangen 'Toy'. Foto: Armando Franca
Vis mere

Slovenien

Flere fik nok ondt af Lea Sirk, da musikken pludselig stoppede midt i sangen 'Hvala, ne!' i torsdagens semifinale.

»Kan vi få tændt for musikken?« råbte den 28-årige sangerinde med det lyserøde hår, mens publikum hujende og klappende støttede den 'stakkels' sangerinde.

Men i aften sker det igen. 'Scenekikset' er nemlig helt bevidst og skal 'afspejle Lea Sirks personlighed', forklarer pressechefen for den slovenske delegation, Maruša Kobal, til BT.

»Hele holdet føler virkelig, at 'pausen' fungerer godt i sangen og i showet på grund af Leas personlighed og tilstedeværelse som performer. Vi er klar over, at det er forbundet med risiko, og at det måske ikke giver det udbytte, vi havde håbet på. Om beslutningen (om at have pausen, red.) var den rigtige, det får vi at se i aften,« siger hun.

Slovenske Lea Sirk med sangen 'Hvala, ne!'.
Slovenske Lea Sirk med sangen 'Hvala, ne!'. Foto: Armando Franca
Vis mere

Ungarn

Ofte forbinder man grandprix-sange med storslåede ballader eller up-tempo popsange. Det laver Ungarn helt og aldeles om på med deres sang 'Viszlát nyár', som ikke er det mindste blid.

Derimod er den måske det hårdeste metal-rocknummer, der nogensinde er blevet spillet på en Grand Prix-scene. Og det endda selvom Lordi har optrådt (og vundet).

Samtidig har gruppen AWS kombineret deres højlydte optræden med både stagediving og ild - og masser af den.

AWS optræder her med sangen 'Viszlat Nyar'.
AWS optræder her med sangen 'Viszlat Nyar'. Foto: JOSE SENA GOULAO
Vis mere

Irland

Det er ikke så meget sangen, der er løbet med opmærksomheden her - selvom den står til at få en ganske høj placering. Derimod er det de to dansere på scenen, som folk har jublet over.

Det er nemlig to fyre, der forelsket danser rundt sammen på scenen, mens sangeren Ryan O'Shaughnessy synger sangen 'Together'.

Sangeren har selv forklaret, at det var et meget bevidst værdipolitisk valg, at to mænd skulle indtage rollerne som forelskede dansere.

Ryan O'Shaughnessy ses her på scenen med de to dansere. 
Ryan O'Shaughnessy ses her på scenen med de to dansere.  Foto: JOSE SENA GOULAO
Vis mere

Ukraine

Som en vampyr, der vækkes til live, begynder den ukrainske sanger Melovin sin optræden med at ligge i en form for kiste - som i virkeligheden er et ombygget flygel - før han bliver rejst op af den.

Han behandler dog ikke sin soveplads specielt godt, da han i lighed med Ungarn tilsyneladende er glad for ild og masser af den.

Hvis det ikke var nok med den Dracula-inspirerede begyndelse på sangen, så har han også valgt at tage en særdeles særpræget kontaktlinse i sit ene øje, der lige cenemterer det overnaturlige element, som scenograferne nok - knapt så subtilt - er gået efter.

Melovin ses her på scenen med sangen 'Under the Ladder'.
Melovin ses her på scenen med sangen 'Under the Ladder'. Foto: JOSE SENA GOULAO
Vis mere

Andre læser også