Har royalt blod i årene

Årets yngste deltager i det danske Melodi Grand Prix er ikkehvem som helst. Det afslører hun overfor bt.dk.

Den 19-årige Emmelie de Forest, der er blandt favoritterne til at vinde grand prixet, har nemlig blåtblod i årene.

- Min tipoldemor var dronning Victoria af England, fortællerhun.

- Og min tipoldefar var prins Albert af England. Deres sønvar kong Edward den 7, og han var lidt afen bandit og fik flere børn uden for ægteskabet, og det var noget af enskandale dengang i 1800-tallet, siger hun.

Et af de børn, som kong Edward fik uden for ægteskabet, varifølge Emmelie de Forest, hendes farfar.  

- Prins Edward var dengang 60 år gammel, og han fik minfarfar sammen en østrigsk prinsesse. Min farfar mødte så min farmor, der var udaf en gammel svensk kongelig slægt, og de fik så min far, der er vokset op i denne heroverklassefamilie i Sverige med en ny barnepige næsten hver uge, og han gik på flerekostskoler rundt om i Europa, fortæller hun.

Emmelie de Forest er selv vokset op i Danmark. Hendes mor erpæredansk og mødte faren, da de begge havde en interesse for slædehunde.

- Mine forældre mødte hinanden i Sverige og var sammen i syvår, men så flyttede min mor til Danmark for at føde mig. Jeg har altid setmeget til min far og været meget i Sverige, men jeg tror, han var svær at bo sammenmed. Han oplevede aldrig det nære familieforhold selv, siger hun.

For to år siden mistede Emmelie de Forest sin far. Han dødeaf hjertestop, og hun tænker stadig meget på ham.

- Vi havde et rigtig godt forhold, og vi havde altid kontakt,siger hun.

Lørdag aften sidder hendes bror og mor på forreste række iBoxen i Herning, når hun går på scenen til Melodi Grand Prix. Hun har ogsåflere søskende i Stockholm, der troligt vil slå over på DR1 og heppe hende, fortæller hun.