Når Emmelie de Forests bare tæer træder op på grandprix-scenen i Malmø i maj, er det med to store visuelle ændringer efter skældud på de sociale medier.

Vindersangen 'Only Teardrops' modtog store roser og bliver spået en høj - hvis ikke den højeste - placering, når den, med Emmelie de Forest på vokal, skal kæmpe om titlen som vinder af Melodi Grand Prix 2013 i Malmø til maj.

Men der har også været kritik. Emmelies såkaldte 'Ronja Røverdatter-look' blev sablet ned på de sociale medier, og hendes vintage-kjole blev sammenlignet med et tæppe. Og senest blev der gjort opmærksom på endnu et modekiks, da det viste sig, at en central danser trommede løs iført nazi-uniform.

- Det var simpelthen så frygteligt, men vi syntes jo bare, de var flotte. Vi havde slet ikke skænket det en tanke, siger Emmelie de Forest, der selv var med til at vælge jakken.

- Vi var alle sammen med nede i kostumekælderen, og jeg sagde bare 'Neej, hvor er den fin', siger Emmelie de Forest, der mener, at DR burde have sat et skilt på jakken, så man vidste, at den tidligere havde været brugt som nazi-uniform i en dansk tv-serie på DR.

Men også den 19-årige sangerinde selv trækker i noget andet til finalen.

- Det bliver en kjole i samme stil. Jeg synes, det var en flot kjole, men der skulle ske noget nyt, siger Emmelie de Forest og afviser, at det er folket, der har talt i den sag.

Derudover bliver der ingen ændringer i forhold til den optræden, danskerne allerede har set, lover sangerinden, der kun har øvet ganske lidt på sin koreografi i den lange ventetid op til finalen i maj.

- Det er blevet strammet op og forbedret lidt, men jeg har haft travlt med at indspille mit album, der gerne skulle komme ud meget snart. Jeg mangler bare at indspille vokalen, og så kan jeg fokusere fuldstændigt på grandprixet igen, smiler hun.