Hilda Heick og Jacob Riising mødte pressen helt alene. Annette Heick ligger nemlig syg hjemme på hotellet.
Hilda Heick og Jacob Riising mødte pressen helt alene. Annette Heick ligger nemlig syg hjemme på hotellet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Få dage inden det danske Melodi Grand Prix løber af stablen, burde mor-datter-duoen Annette og Hilda Heick og den erfarne tv-vært Jacob Riising være helt klar til at præsentere årets ti sange.

Men force majeure har ramt det stort anlagt tv-show. En tredjedel af værtstrioen er nemlig bukket under for sygdom.

»Der er sket det fuldstændig dramaagtige, at Annette har fået influenza. Hun var også lidt skidtmads i går,« siger Jacob Riising.

»Ja, og i forgårs,« tilføjer Hilda Heick, hvortil Jacob Riising svarer:

»Det vidste jeg ikke. Det er så Breaking News, at selv jeg bliver rystet.«

Annette Heick og Jesper Vollmer

De to værter smiler og joker med situationen, og forsikrer flere gange, at hun nok skal blive klar til på lørdag. Om ikke andet ‘må hun gennemføre showet og ligge brak hele søndagen’, som Hilda Heick udtrykker det.

Men gennem de friske bemærkninger kan hun ikke undgå at lade den moderlige bekymring skinne igennem.

»Nogle timer har hun det godt, men så begynder hun at ryste, og så må hun gå i seng igen. Det er en rigtig influenza, hun har fået sig,« siger Hilda Heick, og tilføjer, at datteren heldigvis er så professionel, at hun bare snupper 2-4 Kodymagnyler og kører det igennem alligevel.

Dadsasa

»Men hvad er du egentlig for en mor?«, spørger Jacob Riising med et glimt i øjet og fortsætter:

»Jeg er da en lille smule bebrejdende over, at du ikke har taget dig af hende. Er det ikke derfor, man tager sin mor med?« spørger tv-værten, der personligt har gjort sit for at få Annette Heick på benene.

»Hun ligger hjemme i sin hotelseng, mens vi håber på, at hun bliver klar til lørdag. Og jeg har da været en ægte gentleman og tilbudt hende karbadet på mit værelse,« siger Jacob Riising og afslører, at han har fået værtsparrets største værelse med ægte karbadsluksus.

En Plan B har han desværre ikke i ærmet.

Hvad med Keld Heick? Står han klar i kulissen med mulighed for at springe til?

»Nej, Keld kan simpelthen ikke passe det tøj, Annette skal have på,« joker Hilda Heick, der dog ikke vil afsløre, hvad datteren planmæssigt vil hoppe i til lejligheden, hvis hun bliver rask.

»Men det ville da være a show to remember«, tilføjer Jacob Riising.

Det danske Melodi Grand Prix løber af stablen lørdag kl. 20 på DR1. Forhåbentligt med både Jacob Riising og Annette Heick på scenen til at præsentere årets ti sange, mens Hilda Heick hyggesnakker med sangerne backstage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.