Da Det internationale Melodi Grand Prix lørdag aften løb af stablen, havde Danmarks Radio valgt at sende showet for døve på kanalen Ramasjang.

Lørdag aften kunne Det internationale Melodi Grand Prix opleves på DR1 med grandprix-eksperten Ole Tøpholm som kommentator. Men som en del af en stor satsning havde Danmarks Radio valgt at sende showet på hele tre forskellige kanaler i jagten på tre forskellige målgrupper.

Radioværterne fra programmet Monte Carlo havde fået lov til at kommentere på DR3 for at kapre nogen af de unge seere. Mens den normale børnekanal Ramasjang blev brugt til at sende en fortolkning af sangene for døve.

afvavasvagfasdfas

Her gjorde forskellige mennesker showet til en fest for døve ved at døvefortolke og døveperforme undervejs til sangene.

Det lagde undervejs Twitter ned, hvor mange danskere i ren begejstring over det kreative tiltag roste Danmarks Radio til skyerne. I blandt de jublende mennesker var flere kendte og politikere.

- Dem der ikke har været på Ramasjang SKAL over og kigge. Dansende tegnsprogstolke. DR - det er stort. #JoinUs #DRgrandprix, skrev de Ida Auken, politiker hos de Radikale Venstre.

- Ramasjang NU!!! Jeg mener det. Gør det nuuuuuu, skrev Nikolaj Steen

- Live døve-tolke under #escdk revolutionerer lige nu tv-underholdning. Skift kanal til Ramasjang nu! Skrev P3s radiovært Andreas Kraul.