I videoen herover kan du høre, hvordan deltagerne forbereder sig, inden de går på scenen.

De 10 deltagere i årets danske Melodi Grand Prix går først på scenen lørdag aften, men selvom danskerne hverken har hørt dem synge live, set deres kostumer eller tjekket volumen på deres vindmaskine endnu, er bookmakerne slet ikke i tvivl om, hvem der for alvor skal kæmpe om trofæet og adgangsbilletten til den europæiske finale i Lissabon til maj.

Over hele linjen er der nemlig bred enighed om, at kampen skal kæmpes mellem den 33-årige rødskæggede viking Jonas Flodager Rasmussen og den kun 17-årige tidligere X Factor-deltager Anna Ritsmar.

De gode nyheder er også nået forbi sidstnævnte, der er spået en snæver andenplads. Hun forsøger dog ikke at lade sig påvirke af forventningerne.

»Jeg er meget overrasket. Det er jo helt vildt. Men det gør også, at der kommer et ekstra pres på én. For hvis folk godt kan lide sangen, så skal det jo også helst gå godt, og så er det vigtigere, jeg ikke kommer til at lave fejl,« siger Anna Ritsmar.

Anna Ritsmar skal synge sangen 'Starlight'.
Anna Ritsmar skal synge sangen 'Starlight'. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Jonas Flodager Rasmussen har til gengæld ikke tænkt sig at lade presset påvirke.

»Jeg er rigtig glad for, at de kan li’ sangen og reagerer positivt på den, men at være oddsfavorit lader jeg mig ikke påvirke meget af. For det kan gå til alle sider, og det ikke altid, at favoritten hos bookmakerne vinder. Men jeg er skideglad for, at de kan li’ sangen og ser muligheder for den. Det er ikke fordi, jeg føler noget pres. Slet ikke med det her felt, fordi sangene er så forskellige. Så jeg føler ikke, jeg konkurrerer mod dem, det handler mere bare om, hvem der lige rammer plet,« siger han.

Jonas Flodager Rasmussen skal synge sangen 'Higher Ground'.
Jonas Flodager Rasmussen skal synge sangen 'Higher Ground'. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og noget tyder på, at Jonas Flodager Rasmussen kan have ret. I løbet af de seneste fem år er det nemlig kun lykkedes bookmakerne at ramme plet én gang – da Anti Social Media vandt i 2015.

Den største overraskelse så man i 2016, hvor Simone Egeriis var spået en førsteplads til odds 1,65, men blev slået af Lighthouse X, som ellers var sat til at give pengene svimlende 19,50 gange igen.