Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Boxen-Herning. Generalprøve fredag aften. Sang Nr. 6 Simone med sangen: Stay Awake
Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Boxen-Herning. Generalprøve fredag aften. Sang Nr. 6 Simone med sangen: Stay Awake Foto: Henning Bagger

Ole Tøpholm eller Jørgen de Mylius? Nej, svaret er ’Steffen Dam’. I hvert fald hvis spørgsmålet lyder ’hvem er Danmarks største Melodi Grand Prix-nørd?’.

I aften har du chancen for at chatte med Danmarks hemmelige grand prix-nørd her på bt.dk, mens grandprixet løber over skærmen fra kl. 2030.

Til daglig er 36-årige Steffen Dam BTs altvidende ekspert, når det gælder sportsbetting. Sig Barnsley mod Port Vale august 1993. Steffen vil sige 0-0.

Ved siden af er der så grandprixet. Sig 1983 og Steffen vil svare Søren Launbjerg, John Hatting, Snapshot, Vivian Johansen, Merete Ruud Hansen, Käte & Per, Kirsten Siggaard & Sir Henry, Joy. Gry og Roberto.

- Jeg har haft en kæmpe fascination af Melodi Grand Prix, siden familien var samlet omkring skærmen den ene gang om året, da jeg var dreng. Allerede dengang var jeg enormt fascineret af konkurrenceelementet. At man kunne vinde i en sangkonkurrence. Siden er den fascination holdt ved, siger Steffen Dam, der plejer at gøre BTs julefrokoster endnu sjovere, når han giver prøver på diverse grandprix-klassikere.

Han deltager ikke i grædekoret, der klager over den stigende østeuropæiske indflydelse på Melodi Grand Prix.

- Jo, i en periode var der en tendens til at det blev for poppet og pjattet. Kalkunen, som i øvrigt var irsk, er nok det mest grelle eksempel. Men tag en melodi som serbiske Marija Serifovics 'Molitva', der vandt i 2007. Det er en meget smuk ballade. I dag har Melodi Grand Prix et højt niveau. I øvrigt er der vel ikke noget som grandprixet, der kan samle Europas befolkning omkring noget så fredeligt som sang og musik, siger Steffen Dam.

Nævn dine tre Melodi Grand Prix-højdepunkter:

- Man kommer selvfølgelig ikke udenom Brødrene Olsens sejr i 2000. Året efter i Parken var en kæmpe oplevelse. Jeg glemmer aldrig Parken året efter. Der var en situation, hvor Danmark kunne komme op på førstepladsen, hvis vi fik 12 point. Da speakeren sagde 'And finally Denmark...'. Det brøl, der kom der. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Og så vil jeg sige grandprixet 1990, hvor flere sange var gennemsyret af optimisme efter murens fald. Der var en god fornemmelse den aften, siger Steffen Dam.

I aften kan du chatte med Steffen på bt.dk.

-  Jeg kan selvfølgelig ikke alle melodier, der har været med siden 1956, siger Steffen Dam med et grin.

- Men jeg er frisk på at forsøge at svare på alle spørgsmål. Så bare skyd løs. Eller skriv din mening om de ti sange i aften, siger Steffen Dam.

BTs grandprix-ekspert Jan Eriksen chatter med i aften. Fordi han ellers ville belemre sine sagesløse omgivelser med sine mange grumpy meninger undervejs. Og evindelige gentagelse af minder om dengang han var med, da Brødrene Olsen vandt.

Efter hans mening døde Melodi Grand Prix, da de begyndte at sende det i farver.

Tjek bt.dk i aften. Tjek Steffens viden. Spørg om alt indenfor grand prix.

FØLG BT'S LIVE-CHAT HER - Besøger du bt.dk på mobilen kan du følge live-chatten HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.