Man skal op på hesten og videre med showet igen.

For to år siden gik det galt for Niels Brinck ved det internationale Melodi Grand Prix i Moskva. Han blev nr. 13. Men nu er han klar til at prøve igen.

- Det er jo et kæmpe cirkus, det her. Jeg er bare en spillemand, og for mig gælder det musikken. Men i Østeuropa er der andre kriterier for, hvad der er god underholdning. Noget af det her er jo et freakshow, sagde han dengang om sine konkurrenter og fortalte, at han på mange måder følte sig malplaceret i hele grand prix-universet.

HØR BRINCK GIVE EN SMAGSPRØVE PÅ SIN SANG HER

Men lørdag står han der så igen. Den nu 38-årige Niels Brinck er sang nummer 2, når Boxen i Herning danner rammen om det danske Melodi Grand Prix 2013. Men hvorfor egentlig? Hvorfor stiller han op i en konkurrence, han tidligere har kaldt et cirkus og et freakshow?- Jeg vil gerne have revanche, siger han og forklarer, at han denne gang går helt anderledes til opgaven.

Bange for at blive stemplet

- Sidst var jeg lidt bange for det. Jeg var bange for at blive stemplet som grand prix-stjerne. Så jeg prøvede at modarbejde det. Men jeg blev jo stemplet, og det var helt o.k. Så nu kan jeg lige så godt få det bedste ud af det, og jeg vil gerne vise danskerne, at jeg kan det her, og jeg har en rigtig god sang, som jeg tror på, siger Niels Brinck, der siden 2009 har tilbragt det meste af tiden i et studie.

Her har han bl.a. været med til at skrive Rasmus Seebachs store hit ’I mine øjne’, samt titelmelodien til TV2s ’Weekend, weekend’. Desuden er han næsten færdig med et helt nyt album, og blandt sangene er nummeret ’Human’, som han stiller op med i morgen aften

.- Jeg har hele tiden vidst, at hvis jeg skulle stille op igen, skulle det være med min bedste sang. Og jeg vil gerne prøve at få grandprixet derhen, hvor man ikke betegnes som en andenrangs musiker. For det er jeg ikke, siger han.

Den 38-årige musiker indrømmer også, at han i dag er mange erfaringer rigere og det derfor vil blive en helt anderledes grandprix-oplevelse.

- Sidst var vi et hold af sted, hvor flere havde den indstilling, at ’vi gider egentlig ikke det her. Det er meget sjovt, Men vi er rockstjerner, og det skal vi også være på scenen’. Men jeg synes, det kunne være sjovt at gøre det igen, nu hvor jeg har erfaringen, og denne gang vil jeg bare gerne spille spillet og være med på præmissen. Vise, at nu er jeg her igen. Og jeg ved godt, at det kan være et cirkus, og der er fyldt med glimmerdyr. Og midt i alt det, der er jeg med en sød, lille sang, der er kompromisløs og ærlig. En original sang, der i hele det univers vil være en gimmick i sig selv, siger han.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.