Selvom bookmakerne ikke spår den danske sang mange chancer for at vinde det europæiske Melodi Grand Prix, så mener sangeren selv - Rasmussen - at han kan være en 'dark horse', der alligevel kan løbe med sejren.

»Det er sket før. Brødrene Olsen var heller ikke favoritter. Det handler om at ramme det helt rigtige den lørdag aften. Og så tror jeg på, at vi er en 'dark horse', der kan overraske. Det virker til, at vi har en del fans i salen, så hvorfor ikke?,« siger han.

Den danske sanger, der lyder det fulde navn Jonas Flodager Rasmussen, understreger dog, at han ikke regner med noget som helst.

»Jeg regner overhovedet ikke med noget. Det er nogle meget forskellige sange, der er med i år, og vi skiller os totalt meget ud, så nu må vi se,« siger han, inden det for alvor går løs i Altice Arena i Portugals hovedstad Lissabon lørdag aften.

Nåede at blive nervøs

Den danske viking Rasmussen nåede dog at få nerver på i torsdags, da han sammen med de sytten andre deltagere i årets anden semifinale i det europæiske Melodi Grand Prix sad og ventede på, om værterne ville råbe 'Danmark' op som et af de lande, der var gået videre til lørdagens finale.

Den 33-årige sanger måtte vente og vente og vente, mens lande som Serbien, Ukraine, Sverige, Norge og Australien blev råbt op.

ARKIVFOTO fra en af prøverne forud for torsdagens semifinale.
ARKIVFOTO fra en af prøverne forud for torsdagens semifinale. Foto: Armando Franca
Vis mere

Først som nummer otte ud af de ti lande, der sikrede sig stemmer nok til at gå videre, kunne Rasmussen og hans vikingekor ånde lettet op, da de hørte 'Danmark' blive nævnt.

»Jeg nåede ikke at tænke så meget, fordi det går så hurtigt, men man når selvfølgelig at tænke: 'Skal vi virkelig ikke være med i den finale?' Men heldigvis skal vi det,« jublede han lettet efter semifinalen.

Spået til en 14. plads

Men trods den nervepirrende semifinale er det værste er slet ikke ovre.

For bookmakere og smagsdommere havde længe været sikre på, at den danske sanger nok skulle komme til finalen, som løber af stabelen i aften.

Men her slutter vikingetogtet formentlig.

Her ses Rasmussen med sine fire korsangere, efter de gik videre til finalen.
Her ses Rasmussen med sine fire korsangere, efter de gik videre til finalen. Foto: JOS
Vis mere

I årets Eurovision har de internationale bookmakere længe placeret Rasmussen og hans danske bidrag 'Higher Ground' på en sikker 19. plads. Og selvom den vellykkede semifinale siden har påvirket bookmakerne i positiv retning, så bliver det altså ikke til mere end en 14. plads, hvis man spørger eksperterne.

Jonas Flodager Rasmussen er dog ikke selv klar til at vinke farvel til trofæet og æren af at få hele Eurovision-maskineriet rykket til Danmark til næste år.

»Vi ligger på en 14./-15.-plads lige nu, men jeg tror, der er rigtig meget, der kan nå at ændre sig her de næste 24 timer. Både op og ned. Men jeg ville blive overrasket, hvis vi røg ned på en af de sidste pladser. Så er der i hvert fald et eller andet, der er gået helt galt i aften,« fortalte han i går, få timer inden han skulle på scenen og synge for juryen, som står for 50 procent af de samlede stemmer i aften.

God lodtrækning

Rækkefølgen i aften er delvist bestemt ved lodtrækning, og her har Rasmussen været heldig at score sig en plads i den anden halvdel af showet. Og det er normalt noget, der kan få grandprix-deltagere til at juble. Men ikke den gæve jyde.

»Jeg ved faktisk ikke, om det er en fordel. Men det siger folk, at det er,« griner han.

»Men jo, jeg kan godt se det der med, at når der er 26 lande, så er det godt at få optrådt noget senere og før en pause, som vi får, så folk ikke er helt mættede og har glent sangen igen. Vi ligger mellem Tjekkiet og Australien, og det er jo vidt forskellige sange, så det synes jeg er fint.«

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO. Foto: Armando Franca
Vis mere

Finalen sendes klokken 21 på DR1 i aften, og skal man tro eksperterne, bliver det enten Cypern, Israel, Irland eller Frankrig, der kan løfte trofæet over hovedet, når sangfesten slutter.