- Jeg er sindssygt glad og sindssygt stolt for en top ti. Der er 37 lande, der har deltaget, og jeg er overlykkelig for min placering. Nu glæder jeg mig til at tage det næste skidt ud i den store verden. Det her var bare et mikroskridt på vejen.

Sådan lød det fra 21-årige Basim, da han lørdag nat mødte den danske presse efter afholdelsen af Det Internationale Melodi Grand Prix.

- Det er svært at stille op mod en kvinde i fuldskæg. Jeg kan ikke engang selv få fuldskæg, så det er svært at hamle op med, sagde han med et skævt smil, men samtidig forsikrede han også, at den østrigske drag var den helt rigtige vinder.

1. Østrig (290 point)

- Det er helt sikkert de rigtige farver, der vandt. Og det er godt for verden, at Conchita Wurst har vundet, sagde han og mener, at hendes sejr er med til at gøre verden mindre snæversynet.

- Jeg tror, vi mennesker får større øjne ud mod verden. Og det lærer os at se på mennesker indeni og ikke udenpå.

DENMARK/

Basim mistede sin far for to år siden, og den 21-årige sanger lagde ikke skjul på, at han ville ønske, faren havde været til stede lørdag aften.

- Jeg gav min mor et dejligt kys, inden det gik løs i aften. Jeg har ikke set hende meget på det sidste. Og så tænkte jeg på min far, som det første, da jeg gik op på scenen. Jeg ville ønske, at han havde været her i aften og set med. Men igen så tror jeg, at alle dem vi har mistet, og som ikke er her mere, de lever videre i os, sagde han.