Kig indad, før du går på jagt. Du kan nemlig ikke finde en partner, før du har fundet dig selv

Det sker ikke sjældent, at jeg har klienter, der er singler og har brug for hjælp og sparring angående dating. Ofte kredser sessionerne omkring samme type af spørgsmål, som jeg i øvrigt også altid hører, når jeg afholder singlekurser:

’Hvordan får jeg viklet mig ud af en date, jeg ikke ønsker at være på?’

’Hvorfor dater jeg den samme igen og igen, når jeg egentlig godt ved, at jeg ikke er interesseret?’

’Er alle ’de gode’ ikke allerede optaget?’

’Hvad nu, hvis jeg ryger ind i et dårligt parforhold igen?’

Spørgsmål, der har det med at kredse rundt i hovedet i døgndrift, og ofte ender med at bide sig selv i halen og begynde forfra igen – og igen.

Tak nej

Mit bedste råd er at begynde et helt andet sted. Nemlig ved at skabe sig et fedt singleliv.

Jeg ved, at det er nemmere sagt end gjort. Og det lyder måske også lidt underligt, når det nu er nogle helt konkrete spørgsmål, man gerne vil have svar på – men hæng på lidt endnu ...

Jo bedre dit singleliv er, des mere du formår at skabe et fedt liv for dig selv, som du er tilfreds med, desto nemmere er det for dig f.eks. at takke nej.

Takke nej til at gå videre med en date, som ikke vil bidrage til din livskvalitet med andet end, at du ikke længere er alene. En fælde, som mange singler har fortalt mig, at de er faldet i – og det gælder både mænd og kvinder.

Det kan nemlig føles betydeligt ’nemmere’ at være i et knap så tilfredsstillende parforhold end at være i et angstprovokerende ensomt singleliv, hvor man ikke aner, hvad man skal stille op med sig selv, sin fritid og de ensomme aftener.

Frygten for at være alene er for nogle større, end frygten for at være sammen med den forkerte partner.

Sig ja tak

Derimod skal du takke ja til et menneske, som du oprigtigt føler dig nysgerrig på. Sig ja tak til den, som kunne være ham eller hende, du ønsker at leve resten af dit liv med. Men stop med at gå på dates, du egentlig godt ved, ikke bringer dig nogen vegne.

Når du har skabt sig et godt singleliv, er det også nemmere at vende tilbage til det, hvis det viser sig, at den date, du blev kæreste med i seks måneder, alligevel ikke var en potentiel livspartner.

Det kan ikke skåne dig for kærestesorger, men det kan være med til at gøre omvæltningen til ’nu er jeg single igen’, betydeligt nemmere, end hvis dit singleliv er noget, du oplever som et mareridt.

At blive dygtig til at være single har også en fordel, når det kommer til at blive en god kæreste senere i livet.

Når du er god til at fylde dig selv op og fylde din egen tid med meningsfyldte oplevelser, bliver du bedre til at finde ud af, hvad DU ønsker dig her i livet. Hvad DU kan lide at lave, og hvad DU ikke ønsker at leve foruden.

Når du kan det, er det nemmere for dig at vise, hvem DU er – i et parforhold.

Så har du ikke længere brug for en kæreste til at fylde dit liv ud. Nej, så er du et menneske med et liv, der gerne vil have en kæreste at dele det liv med, og som med nysgerrighed ønsker at se ind i din (potentielle) kærestes liv – og også blive en del af det.

Ikke opslugt af det, fordi du ikke har et liv selv, men en del af – fordi du allerede har et dejligt liv for dig selv.

Har du har et liv, du er glad for, bliver det simpelthen nemmere at leve både: Dit. Mit. Og vores liv.

Majs tip: Sæt en ære i at blive dygtig til at være single. Du skal blive ekspert i at skabe dig selv et fedt liv.