Drop de dyre øl. Køb gode billige øl i stedet for at jagte Tuborg på tilbud. Vi har testet og sammenlignet ti billig-øl med de tre mærkeøl.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Se hvad du skal købe, hvis du vil købe billig øl, der kan erstatte Tuborg, Carlsberg og Royal. BT har sammenlignet ti billig-øl med de tre mærkeøl, for at finde ud af, om man til en billig penge kan finde gode alternativer til de kendte øl-mærker.Michael René, der er lektor i fødevarevidenskab på Professionshøjskolen Metropol, har for BT sammenlignet billig-ølenel med de dyre. Gode alternativer Øl-testen viste, at flere billige øl godt kunne måle sig med både Tuborg og Carlsberg.

- Det er muligt at finde et par gode alternativer. Det er jo ofte også et spørgsmål om vane, siger Michael René.

Det får du i denne PLUS-pakke
:

- Artikel: To forskellige markeder
- Test: Ti billig-øl sammenlignet med de tre mærkeøl

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS herPolitikernes kamp mod grænsehandlen kommer næppe til at ændre meget på danskernes købelyst syd for grænsen. Som BT tidligere har dokumenteret, udgør de danske afgifter kun en meget lille del af de høje øl- og sodavandspriser i Danmark. Manglende konkurrence kombineret med en helt anderledes butiksstruktur i Danmark betyder, at øl- og sodavandspriserne vil være højere i Danmark end i Tyskland uanset om man så fjernede al moms og alle afgifter i begge lande. De øl og sodavand, som sælges i grænsebutikkerne, bliver, ligesom øl og vand til de danske butikker, fremstillet i Danmark. Så de billige øl i Tyskland og de dyre øl i Danmark koster det samme at fremstille.

To forskellige markeder

Både Skatteministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen taler om manglende konkurrence i Danmark blandt både supermarkeder og bryggerier, som en af de væsentlige årsager til de højere priser i Danmark. Men ifølge Carlsberg, der også fremstiller Coca-Cola, er årsagen, at der er tale om to meget forskellige markeder. Carsten Hänel, der er administrerende direktør i Carlsberg Danmark, siger, at grænsebutikkernes forretningsmodel er meget anderledes end de danske supermarkeders, og det får indflydelse på prisen. - Logistisk er der meget stor forskel på at levere øl og sodavand til grænsebutikkerne og til de danske supermarkeder.Der er ca. 45 grænsebutikker, og de sælger ikke så mange forskellige typer produkter, men, det de sælger, får de kørt ned i så store mængder, at varerne bare kan køres ind i lastbilerne på paller, siger Carsten Hänel. Vil du have billige øl, så forbered dig på, at du også efter 1. juli, hvor afgifterne sættes ned, fortsat skal en tur ned over den tyske grænse. Eller du kan stile efter at blive den helt store tilbudsjæger i danske supermarkeder. Hvis heller ikke det fungerer for dig, kan du beslutte dig for at forsøge at ændre vaner og udskifte de dyre danske mærkeøl som Tuborg og Carlsberg med billigere øl-mærker. BT har testet billig-øl på det danske marked, og sammenlignet deres smag med smagen af Tuborg, Carlsberg og Royal.

Og testen viser, at der rent faktisk findes billige øl på det danske marked, som i kvalitet kan måle sig med de kendte mærker.

De gode billig-øl

Se hvad du skal købe, hvis du vil købe billig øl, der kan erstatte Tuborg, Carlsberg og Royal. BT har sammenlignet ti billig-øl med de tre mærkeøl, for at finde ud af, om man til en billig penge kan finde gode alternativer til de kendte øl-mærker. De bedste billig-øl er True Brew fra Unibrew, tyske Nobelaner fra Lidl og den klassiske Harboe pilsner. Harboe er endda blandt de billigste øl i testen. Michael René, der er lektor i fødevarevidenskab på Professionshøjskolen Metropol, har for BT sammenlignet billig-ølenel med de dyre.

Gode alternativer

Øl-testen viste, at flere billige øl godt kunne måle sig med både Tuborg og Carlsberg.

- Det er muligt at finde et par gode alternativer. For eksempel smager Grafenwalder fra Lidl meget ligesom Tuborg. Men selvom smagen i de andre øl ikke er helt som Tuborg og Carlsbergs, så kan man sagtens findes gode alternativer, som også smager godt. Det er jo ofte også et spørgsmål om vane, siger Michael René.Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her