Hvor skal brødet være? I en brødkasse eller i køleskabet? Og hvad med løg, kartofler, honning og basilikum? Der findes sikkert lige så mange holdninger til madopbevaring som der findes køkkener. Alligevel er der en række madvarer, hvor mange går forkert i byen, hvis maden skal holde længe og beholde den rigtige konsistens og smag.
Se listen over de 10 madvarer som mange putter i køleskabet, hvor de faktisk skulle være et helt andet sted, fortæller Huffington Post.
1. Tomater
Tomater mister smagen i køleskabet, fordi kulden stopper deres naturlige modningsproces. I køleskabet bliver tomaternes konsistens og tekstur også dårligere og til sidst helt melet. Hold tomaterne fra køleskabet og opbevar dem i en kurv eller kasse på køkkenbordet.
2. Basilikum
Basilikum bør ikke opbevares i et lukket miljø sammen med andre madvarer. Basilikummen absorberer dufte, og derfor går du glip af selve basilikumsmagen, hvis du putter den i køleskabet. Opbevar hellere krydderurten som du ville opbevare en buket blomster - i en kop med lidt vand. Hvis du vil fryse basilikum ned, bør det blancheres først.
3. Kartofler
Kartofler skal opbevares køligt og mørkt. En jordkælder er ideel, men det er de færreste, der har sådan en. Et tørt forrådskammer med en temperatur omkring 7 grader er også helt fint. Put kartoflerne i papirposer, da de garanterer, at kartoflerne stadig kan ånde. På den måde kan de holde sig længere.
4. Løg
I køleskabet bliver løgene bløde og kedelige. Løg bør opbevares på samme måde som kartoflerne. Du skal blot huske, at løg og kartofler ikke må opbevares sammen, da det vil fremskynde nedbrydningsprocessen.
5. Avocado
Ligesom tomaterne forsinkes avocadoers modning ved kulde. Derfor bør du opbevare dem i en kurv eller kasse på køkkenbordet. En moden avocado kan dog sagtens puttes i køleskabet.
6. Hvidløg
Hvidløg begynder at spire i køleskabet, og det bør de ikke. I køleskabet bliver hvidløg også bløde, og til sidst kan de blive mugne. Et tørt og koldt sted er det bedste sted at opbevare hvidløg.
7. Brød
Det eneste brød, du bør opbevare i køleskabet er skiveskåret sandwichbrød, som skal spises indenfor fire dage. Alt andet bør opbevares uskåret på køkkenbordet eller fryses ned. Hvis du fryser brød ned, så sørg for at pakke det ind så det beholder dets naturlige fugtighed. Sørg for at tø brødet helt op, når du skal bruge det igen.
8. Olivenolie
Hvis du opbevarer olivenolie i køleskabet, bliver den langsomt men sikkert til en smøragtig konsistens. Olivenolie bør opbevares et koldt og tørt sted.
9. Kaffe
Kaffe gør som basilikum - mister smag og absorberer smag og lugt. Derfor skal du ikke opbevare kaffebønner i køleskabet. Et koldt og tørt sted er ideelt.
10. Honning
Der er absolut ingen grund til at opbevare honning i køleskabet. Honning kan - hvis du sørger for at lukke glasset godt til - holde sig i evigheder. En periode i køleskabet kan imidlertid få honningen til at krystalisere, og det ønsker man ikke.