Hvor skal brødet være? I en brødkasse eller i køleskabet? Og hvad med løg, kartofler, honning og basilikum? Der findes sikkert lige så mange holdninger til madopbevaring som der findes køkkener. Alligevel er der en række madvarer, hvor mange går forkert i byen, hvis maden skal holde længe og beholde den rigtige konsistens og smag.

Se listen over de 10 madvarer som mange putter i køleskabet, hvor de faktisk skulle være et helt andet sted, fortæller Huffington Post.

1. Tomater
Foto: Kim Haugaard
Vis mere

Tomater mister smagen i køleskabet, fordi kulden stopper deres naturlige modningsproces. I køleskabet bliver tomaternes konsistens og tekstur også dårligere og til sidst helt melet. Hold tomaterne fra køleskabet og opbevar dem i en kurv eller kasse på køkkenbordet.

2. Basilikum
Foto: Simon Knudsen
Vis mere

Basilikum bør ikke opbevares i et lukket miljø sammen med andre madvarer. Basilikummen absorberer dufte, og derfor går du glip af selve basilikumsmagen, hvis du putter den i køleskabet. Opbevar hellere krydderurten som du ville opbevare en buket blomster - i en kop med lidt vand. Hvis du vil fryse basilikum ned, bør det blancheres først.

3. Kartofler
Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Kartofler skal opbevares køligt og mørkt. En jordkælder er ideel, men det er de færreste, der har sådan en. Et tørt forrådskammer med en temperatur omkring 7 grader er også helt fint. Put kartoflerne i papirposer, da de garanterer, at kartoflerne stadig kan ånde. På den måde kan de holde sig længere.

4. Løg
Foto: NILS MEILVANG
Vis mere

I køleskabet bliver løgene bløde og kedelige. Løg bør opbevares på samme måde som kartoflerne. Du skal blot huske, at løg og kartofler ikke må opbevares sammen, da det vil fremskynde nedbrydningsprocessen.

5. Avocado
Foto: MARK RALSTON
Vis mere

Ligesom tomaterne forsinkes avocadoers modning ved kulde. Derfor bør du opbevare dem i en kurv eller kasse på køkkenbordet. En moden avocado kan dog sagtens puttes i køleskabet.

6. Hvidløg
Foto: Brian Bergmann
Vis mere

Hvidløg begynder at spire i køleskabet, og det bør de ikke. I køleskabet bliver hvidløg også bløde, og til sidst kan de blive mugne. Et tørt og koldt sted er det bedste sted at opbevare hvidløg.

7. Brød
Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Det eneste brød, du bør opbevare i køleskabet er skiveskåret sandwichbrød, som skal spises indenfor fire dage. Alt andet bør opbevares uskåret på køkkenbordet eller fryses ned. Hvis du fryser brød ned, så sørg for at pakke det ind så det beholder dets naturlige fugtighed. Sørg for at tø brødet helt op, når du skal bruge det igen.

8. Olivenolie
Foto: KJERSTI HJELMEN
Vis mere

Hvis du opbevarer olivenolie i køleskabet, bliver den langsomt men sikkert til en smøragtig konsistens. Olivenolie bør opbevares et koldt og tørt sted.

9. Kaffe
Foto: Erik Refner
Vis mere

Kaffe gør som basilikum - mister smag og absorberer smag og lugt. Derfor skal du ikke opbevare kaffebønner i køleskabet. Et koldt og tørt sted er ideelt.

10. Honning
Foto: Betina Garcia
Vis mere

Der er absolut ingen grund til at opbevare honning i køleskabet. Honning kan - hvis du sørger for at lukke glasset godt til - holde sig i evigheder. En periode i køleskabet kan imidlertid få honningen til at krystalisere, og det ønsker man ikke.