Efter at have været lukket i snart et år har Noma nu slået dørene op til deres nye restaurant på Refshaleøen. Se billederne af den nye restaurant, og læs de første reaktioner fra de spisende gæster.

Det er snart et år siden, Noma lukkede restauranten på Christianshavn ned. Planen var, at Noma skulle genopstå i en ny udgave, en 2.0 om man vil, i nye lokaler på Refshaleøen.

Og nu ligger den der så, det nye Noma 2.0. Med udsigt til vand og Christianias historiske autonomi, danner de nye lokaler fremover rammen om vel nok Danmarks mest omtalte spisested.

Det passer på mange måder helt perfekt med, at der mandag uddeles Michelinstjerner i Danmark, når nu snakken om gastronomi er på sit højeste. At Noma 2.0 så ikke kandiderer til en af de eftertragtede franske stjerner – Noma mistede sine stjerner ved lukningen af den gamle restaurant – er en anden snak.

Men at dømme ud fra nogle af de første reaktioner fra spisende gæster, kan man have visse gisninger om, at Michelinstjernerne ikke er taget fra chefkok René Redzepi og resten af holdet for altid.

Se billederne fra det nye Noma herunder

(Artiklen fortsætter efter billederne):

Torsdag 15. februar rykkede de officielt et par hundrede meter ned ad vejen og over i det, der før var en ramponeret, forladt og graffiti-overmalet industribygning med skate-ramper, men som nu er blevet ombygget til et gourmet-palads på fæstningsanlægget med direkte udsigt til Christiania.Her kan du se, hvordan det nye Noma og nogle af de nye retter ser ud.Læs mere om det nye Noma her.Her ses retten Best of mussel.
Torsdag 15. februar rykkede de officielt et par hundrede meter ned ad vejen og over i det, der før var en ramponeret, forladt og graffiti-overmalet industribygning med skate-ramper, men som nu er blevet ombygget til et gourmet-palads på fæstningsanlægget med direkte udsigt til Christiania.Her kan du se, hvordan det nye Noma og nogle af de nye retter ser ud.Læs mere om det nye Noma her.Her ses retten Best of mussel. Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

Foto: PR
Vis mere

Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

Foto: PR-foto, Jason Loucas
Vis mere

En af de første, der kunne sætte tænderne i Nomas nye skandinaviske menu, bestående af fisk- og skalddyr, er erhvervsmanden Lars Seier Christensen. Han besøgte restauranten søndag. Ifølge ham er Noma ikke bare tilbage, men også »bedre end nogensinde«.

»Hvilken udsøgt middag i ny smukke omgivelser i går. Skalddyr og fisk på komplet nye måder. Stort tillykke til Noma, René Redzepi og hele det fantastiske hold,« skriver han på Facebook og deler billeder af aftenens mange tallerkener.

Også mad-bloggeren Anders Husa, der til daglig bor i Oslo, tog turen til det nyåbnede Noma. På Facebook deler han billeder af de imponerende retter, han fik lov at smage på.

Kigger man på Instagram finder man et hav af billeder fra den nye restaurants første dage med serveringer. Nogle af billederne flankeres af ord, der ikke ligefrem skjuler begejstringen for den skandinaviske menu. Gæsten Sara Gasbarra var i hvert fald, med egne ord, »blæst bagover«.

Det nye Noma (2.0) kan besøges på Refshalevej 96 i København.

Mandag klokken 17 uddeles de danske Michelinstjerner.

Følg med på Berlingske.dk, hvor vi holder dig opdateret.