Julefrokosten nærmer sig, og du har lovet at medbringe en hjemmelavet ret til sammenskudsgildet. Men hvad skal du finde på, når du allerede har rigeligt travlt med julens mange gøremål? Foodtv.dk har samlet en håndfuld nemme og hurtige klassikere, så du undgår stress før årets fest.

Du har måske allerede været til årets første julefrokost og oplevet det sædvanlige udvalg af købefrikadeller og karrysild på glas – og selvom det er nemt og billigt, så smager de hjemmelavede versioner altså bare bedre. Og det behøver ikke at være spor besværligt.

Det tager for eksempel næsten ingen tid at lave karrysilden selv, for i virkeligheden er det kun dressingen, som skal laves fra bunden. Der er nemlig ingen skam i at købe sildene på glas, for de er allerede marinerede og kan på kort tid trylles om til en velsmagende og nærmest hjemmelavet karry-version med æble og rødløg. I videoen øverst i denne artikel kan du se, hvor nemt du laver den hjemmelavede karrysild.

En ret, som altid tager kegler, er de hjemmelavede frikadeller. Der findes mange forskellige udgaver af den danske frikadelle, men hos foodtv.dk foretrækker vi den helt klassiske version - dog har vi et tip til stegningen, som vil gøre dine hjemmelavede frikadeller lidt bedre end alle andres. Opskriften og det gyldne stegetip finder du her.

Skal du virkelig imponere, så prøv Thomas Hermans version af den klassiske æbleflæsk. Syren og sødmen fra æblerne blandet med det salte kød skaber en skøn balance, som vil passe perfekt til et glas kold snaps – eller to... Opskriften på hjemmelavet æbleflæsk finder du her.

Laver du den klassiske sønderjyske egnsret, solæg, så er du garanteret opmærksomhed ved buffeten. Æggene får deres flotte blå farve fra at ligge i en saltlage med rødkål, og udover at smage skønt er det også en sjov og anderledes måde at servere æg til julefrokosten. Opskriften på de sønderjyske solæg og den tilhørende marinade finder du her.