I denne uge får du opskrift fra Erland Hansen, der er chef for forsyning i DSB, og som ved siden af interesserer sig meget for mad. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver risotto med jomfruhummer og asparges.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Erland Hansen, der er chef for forsyning i DSB, og som ved siden af interesserer sig meget for mad. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver risotto med jomfruhummer og asparges.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.



Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Erland Hansen, der er chef for forsyning i DSB, og som ved siden af interesserer sig meget for mad. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver risotto med jomfruhummer og asparges.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Erland Hansen.
Erland Hansen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Hvem er du?
Jeg hedder Erland Hansen, og til hverdag er jeg chef for forsyning i DSB. Ved siden af det interesserer jeg meget for mad, og derfor har jeg også min blog fjordrejen.dk. Den hygger jeg mig med på hobbyplan, men det er ikke noget, jeg har tænkt mig at skulle til at tjene penge på, så jeg siger nej til alle mulige slags reklamer.

Hvor tit laver du mad?
Det gør jeg næsten hver dag, og jeg tænker altid mindst en uge frem i forhold til, hvad vi skal spise. En gang imellem kan vi godt finde på at hente en god burger udefra eller snuppe en rugbrødsmad med en lækker sild.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det har jeg lært mig selv. Det begyndte nok bare med, at jeg lavede forskellige småting som hjemmelavet pasta. Så begyndte jeg at gå på nogle madkurser, og så er det bare vokset med mig. Når jeg sætter mig nogle mål for, hvad der skal lykkes, så er jeg meget målrettet mod at fuldføre det.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Så ville jeg nok tage på Rudolf Mathis, en fiskerestaurant i Kerteminde, og bestille den 30-retters fiskemenu, de serverer i øjeblikket. De er dog fuldt booket, så det kan desværre ikke lade sig gøre.

Hvorfor har du valgt at lave Risotto med safran, asparges, jomfruhummer og ramsløg pesto?
Risotto er min yndlingsret. Den er let at lave, og så har den en fænomenal smag. Jeg synes, at mad skal være sæsonbetonet, og i øjeblikket kan man få rigtig lækre, helt friske asparges, der er godt sammen med jomfruhummer.

 

OPSKRIFT: Risotto med jomfruhummer og asparges

Ramsløg pesto med citron:

  • I en morter kommes hakkede ramsløg blade (eller persille) sammen med skallen af en citron, saften af en citron og to fed hvidløg.
  • Mas det hele sammen til en grov pesto og kom olivenolie i.

Hjemmelavet ramsløgpesto.
Hjemmelavet ramsløgpesto. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Asparges:

  • Skrælles fra hovedet og ned. Den nederste, træge del knækkes af.
  • Koges næsten møre (al dente) i letsaltet vand. Gem kogevandet til risottoen.

 

Jomfruhummer:

  • Flæk jomfruhummeren og tag den sorte streng ud (tarmen) og læg dem med kødsiden op i et ildfast fad.
  • Pensl/hæld pestoen over jomfruhummerne og sæt dem i en 240 grader varm ovn i ca. 5 minutter.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Risotto:

  • Smelt marven sammen med lidt smør og lidt olivenolie og kom finthakket skalotteløg i.
  • Når løgene er ved at være klar, uden de har taget farve, kommes risene i.
  • De skal stege i nogle minutter og begynde at blive klare, dette gøres for at åbne skallerne, så de kan optage væske.
  • Kom nu hvidvinen i og kog næsten væk.
  • Herefter kommes lidt aspargesvand/hønsefond i, lidt ad gangen mens der røres i risottoen. Når væsken er næsten optaget, kommes der lidt mere i, og sådan fortsættes, til risottoen er al dente og færdig (ca. 15-20 minutter).
  • Når der er ca. 5 minutter tilbage, kommes safran i, som er udblødt i lidt varm fond.
  • Når den er færdig, stilles den til hvile i et minut, hvorefter der kommes smør i.
  • Smag til med salt/peber og citronsaft.

Rigeligt med smør i risotto.
Rigeligt med smør i risotto. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Servering:

  • Kom risottoen på en tallerken sammen med jomfruhummer og dryp med pestoen.

Jomfruhummer med ramsløgpesto og risotto.
Jomfruhummer med ramsløgpesto og risotto. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere