I denne uge får du opskrift fra Olof Maximilian Pape’, som driver bloggen Mandens Maddag. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver retten 'Lammekølle med krydderurteskorpe og tilbehør'
Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.
I denne uge får du opskrift fra Olof Maximilian Pape’, som driver bloggen Mandens Maddag. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver retten 'Lammekølle med krydderurteskorpe og tilbehør'
Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.
Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.
Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.
Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.
I denne uge får du opskrift fra Olof Maximilian Pape’, som driver bloggen Mandens Maddag. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver retten 'Lammekølle med krydderurteskorpe og tilbehør'
Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.
Hvem er du?
Jeg hedder Olof Maximilian Pape, jeg er 37 år, gift og far til tre børn. Og så driver jeg bloggen Mandens Maddag. Generelt synes jeg, at mænd laver alt for lidt mad, og at det er vigtigt at få flere mænd til gryderne. Der ligger en stor fornøjelse i at stå i køkkenet, og det er også en god måde at være sammen med børnene på.
Hvor tit laver du mad?
Stort set hver dag. Jeg har en madplan, som jeg laver sammen med min ældste søn, og så får han lov til at bestemme en dag om ugen. Jeg holder mig til nemme retter, og så er det vigtigt, at råvarerne er økologiske, og at der er så lidt madspild som muligt.
Hvem har lært dig at lave mad?
Da jeg mødte min kone, lå min madlavning på et relativt lavt niveau. Hun viste mig en masse, og i dag er det mig, der laver mad hver dag.
Hvad skulle dit sidste måltid være?
En god saftig burger med hjemmeskårne fritter. Det er rigtig mandemad.
Hvorfor har du valgt at lave lammekølle?
For tiden er jeg meget inspireret af den engelske tradition sunday roast, hvor familien mødes om en rigtig god middag. Det er snart påske, og så er lam bare enormt lækkert. Om søndagen er der lidt ekstra tid til samvær og hygge, og så må mad og madlavning gerne strække sig over et par timer.
OPSKRIFT: Lammekølle med krydderurteskorpe og tilbehør
Sådan gør du:
Lam:
- Tænd ovnen på 240 grader og læg lammekøllen i et stort ovnfast fad eller en bradepande.
- Bland alle ingredienserne til krydderurteskorpen og spred krydderurteblandingen ud over lammekøllen.
- Sæt den i ovnen i 15 minutter, og sæt herefter varmen ned til 180 grader.
- Lad lammekøllen passe sig selv i ovnen i 1 time og 20 min.
- Tag køllen ud af ovnen, dæk den til med stanniol og lad den hvile i 10 min.
- Imens lammekøllen er i ovnen forberedes kartofler, salat og den kolde sovs:
Italienske ovnkartofler:
- Vask de små kartofler.
- I en stor gryde eller pande smeltes smør, og olie tilsættes.
- Tilføj nu rosmarinkvisten, hvidløg, kartofler og rør i gryden et par omgange.
- Lad kartoflerne simre i ca. 35 minutter, indtil de er flot gyldne.
- Rosmarin og hvidløg tages op af gryden, kartoflerne drysses med havsalt og er nu klar til servering.
Salat:
- Salatmix blandes med cherry tomater og rødløg.
- Dressing vendes i, og der pyntes med pinjekerner og parmesanflager.
Kold sovs:
- 500 gram god økologisk creme fraiche røres op med frisk hakket basilikum, hakket bredbladet persille, hakket purløg.
- Smag til med citron, salt og peber.