Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT. I denne uge får du en opskrift fra Thomas Farsinsen, der står bag madbloggen 'MadFar.' Opskriften er frikadeller med kantareller, rosin-blomkål og bagt hokkaido-græskar.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens "Min bedste opskrift", over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT.


Hver uge deler helt normale danskere deres yndlingsopskrifter med BT. I denne uge får du en opskrift fra Thomas Farsinsen, der står bag madbloggen 'MadFar.' Opskriften er frikadeller med kantareller, rosin-blomkål og bagt hokkaido-græskar

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk

Se webtv med dagens "kok", der laver frikadeller med tilbehør.

Hvem er du?

- Thomas Farsinsen, 42 år og indehaver af bloggen ’MadFar’. Bor i Aalborg med sin kone Kristina og deres to børn – Liva på 11 år og Konrad på fem år. Arbejder til dagligt i en tøjbutik, men blogger i fritiden om god og sund hverdagsmad og er i øjeblikket ved at skrive en kogebog.

Hvor tit laver du mad?

- Så ofte det kan lade sig gøre. Det er lidt udfordrende, fordi jeg arbejder i butik, hvor jeg først har fri 17.30. Så det bliver typisk til tre-fire gange om ugen. Jeg går meget op i, at mad skal være hjemmelavet, og at råvarernes kvalitet skal være gode og gerne økologiske. Derudover skal maden kunne tilberedes i en travl hverdag med arbejde og børn.

Hvem har lært dig at lave mad?

Min mormor og Jamie Oliver. Som barn var jeg meget hos min mormor og morfar. Både grisen og grøntsagerne var lige ude i baghaven, så alle de gammeldags retter har jeg lært at lave af min mormor. Da Jamie Oliver og Claus Meyer så tonede frem på skærmen, hentede jeg også meget inspiration fra dem.

Hvad skulle dit sidste måltid være?

Det kommer an på, hvilken årstid, vi er i. Men en grillet flæskesteg med garniture afhængig af årstiden vinder altid.

Hvorfor har du valgt at lave frikadeller?

Vi laver alle sammen frikadeller. Spørgsmålet er så, hvordan man kan gøre dem spændende, og det kan man jo gøre på tusind måder. Man kan lave dem lidt mere flabet med flere krydderurter eller som her servere dem med dampet blomkål og bagt hokkaido, som det jo er sæson for lige nu. 

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

 

 

Frikadeller med kantareller, rosin-blomkål og bagt hokkaido

Frikadeller:

 

1. Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før brug. Herved undgår du, at kødet smider alt væden under tilberedning.

2. Svits kantarellerne på en tør pande, uden at de tager farve. Når svampene er tørret lidt tilsættes smør. Svits videre i et par minutter og tilsæt persille. Svits yderligere 2-3 minutter og hæld svampefyldet i en skål, så det kan køle lidt af.

3. Bland kød med æg, løg, svampe/persille-fyldet, havsalt og kværnet peber. Form frikadellerne i passende størrelse med en ske. Steg ved middelhøj varme i en blanding af olivenolie og smør. Sørg for, at panden er pænt varm, så du får stegeskorpe.

Blomkål med bløde løg og rosiner

1. Damp blomkål i en gryde med letsaltet kogende vand, så det dækker. Tilsæt 25 gram smør. Blomkålen skal være fast, så pas på den ikke koger ud.

2. Kom løg på en pande med smør og svits ved middel varme, så de får lidt farve. Tilsæt 1/2 dl vand og lad løgene simre til, de er møre.

3. Anret blomkålen i et passende fad. Hæld løg og rosinerne over. Drys med lidt citronsaft, salt og peber.

 

Bagt hokkaido med sesam

1. Vask og skyl græskaret og fjern frøene. Skær i passende stykker og vend græskar med olivenolie og havsalt. Skal det være spicy er chiliflager godt her. Man kan også bruge frisk chili ved anretning.

2. Herefter lægges det hele i et ovnfast fad og bages ved 220 grader i ca. 20-30 minutter.

3. Anret med de ristede sesamfrø og finthakket persille

Hak og svits kantarellerne på en tør pande
Hak og svits kantarellerne på en tør pande Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Bland kød med æg, løg, svampe/persille-fyldet, havsalt og kværnet peber
Bland kød med æg, løg, svampe/persille-fyldet, havsalt og kværnet peber Foto: Bo Amstrup
Vis mere
Form frikadellerne i passende størrelse med en ske.
Form frikadellerne i passende størrelse med en ske. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Form frikadellerne i passende størrelse med en ske.
Form frikadellerne i passende størrelse med en ske. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Steg ved middelhøj varme i en blanding af olivenolie og smør. Sørg for, at panden er pænt varm, så du får stegeskorpe.
Steg ved middelhøj varme i en blanding af olivenolie og smør. Sørg for, at panden er pænt varm, så du får stegeskorpe. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Løg svitses på en pande med smør
Løg svitses på en pande med smør Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Anret blomkålen i et passende fad. Hæld løg og rosinerne over
Anret blomkålen i et passende fad. Hæld løg og rosinerne over Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Skær græskaret i passende stykker
Skær græskaret i passende stykker Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Anret med de ristede sesamfrø og finthakket persille
Anret med de ristede sesamfrø og finthakket persille Foto: Bo Amstrup
Vis mere