Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

I denne uge får du en opskrift fra Louise von Magius, som står bag bloggen Louilicious.com.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.


I denne uge får du en opskrift fra Louise von Magius, som står bag bloggen Louilicious.com. Udover det arbejder hun til daglig med marketing og PR på Hotel Marriott i København, hvor hun også primært kommunikerer om mad. Opskriften denne uge er 'Côte de veau med bearnaise, ‘baconerede’ kartofler og grøn salat'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Louise von Magius, 31 år og meget, meget glad for mad. Jeg laver til daglig marketing og PR på Hotel Marriott i København, hvor jeg også primært kommunikerer om mad. Når jeg kommer hjem og skal slappe af og have tankerne væk fra arbejdet, så går jeg i køkkenet eller til yoga. Jeg har også en madblog, der hedder Louilicious (louilicious.com).


Hvor tit laver du mad?
Hver eneste dag, hvis jeg ikke er ude at spise. Jeg bliver jo også nødt til at finde inspiration, og det får jeg ved at gå ud med mine venner og min kæreste og ved at rejse. Jeg har lige været i Wien og fået god inspiration til wienerschnitzler.


Hvem har lært dig at lave mad?
Jeg gik faktisk i kokkeskole lige efter gymnasiet og blev næsten færdig. Men så skulle der ske noget nyt, og så tog jeg en uddannelse i sprog og kommunikation i stedet og har lavet PR siden.
Det er nok mine forældre, der har vakt min interesse for mad. De gjorde altid meget ud af vores måltider. Selvfølgelig fik vi også krebinetter og spaghetti med kødsovs, men det var ikke de dage, der var flest af i min barndom.
Et af mine allerførste minder i et køkken er, hvor jeg er maks. fire år. Min far og jeg har bagt leverpostej, og han har lige taget den ud af ovnen. Jeg sidder på køkkenbordet med en ske og er klar til at smage den, når den er kølet af. Så ringer telefonen. Og da min far kommer tilbage, har jeg tømt en hel kokotte leverpostej med min lille ske.


Hvad skulle dit sidste måltid være?
Rådyr. De bedste årstider madmæssigt er forår og efterår, så det skal være noget fra en af de to perioder. Om foråret er der alle de spæde grøntsager, der er ivrige efter at komme på tallerkenen, og om efteråret er der fantastiske nuancer i smagen. Samme nuancer som træernes blade får. Jeg synes, det er fantastisk at få de smagsnuancer ned på en tallerken, som giver en stor oplevelse, lige så snart du tager en bid af det.


Hvorfor har du valgt at lave denne ret?
Fordi søndag er den dag i ugen, hvor der er tid til at fordybe sig og give sine kære en lækker madoplevelse. Min kæreste kan godt lide at se fodbold om søndagen med drengene, så det skal være rigtig mandemad. Og det er det her. Jeg synes også, man skal grille året rundt. Man bliver glad af det.

OPSKRIFT: Côte de veau med bearnaise, ‘baconerede’ kartofler og grøn salat

Kød:
Finthak et par ansjosfileter, et par fed hvidløg, rosmarin, fint reven citronskal og pisk det ud i olie. Masser det godt ind i kødet og lad det trække ca. 12 timer i køleskabet. Tag kødet ud af køleskabet, to timer før du skal bruge det.



Kartofler
Tænd for ovnen på 200 grader. Find en grydeske frem og brug den som stopklods når du snitter dine hasselbackkartofler – kartoflen der også er chips, what’s not to like?!

Prop et par fint snittede løgskiver i hver kartoffel, sæt den på et mindre stykke bacon, dryp et par dråber olie over hver kartoffel, drys salt og peber og smid det hele ind i den varme ovn – ca. tre kvarter (afhængig af størrelsen, naturligvis).


Kød:
Fyr op i grillen. Har du en gasgrill, kører du den op på 250 grader, har du en kulgrill, lader du den blive så varm som muligt – og drop bare den der engangsgrill, den virker kun ganske fortrinligt til pølser.

Smid dit kød på den varme grill og lad det ligge i ca. 6-8 minutter, vend det og giv det yderligere 6-8 minutter. Tag kødet af og pak det ind i folie – gerne to lag, så varmen ikke fordufter. Lad det så hvile her i ca. 15 minutter – og så er det tid til at piske din berna’.

Sovs:
Smelt smørret i en kasserolle – husk nu at bruge rigtigt smør og ikke det der blandingsprodukt! Sigt den hvide del fra og kassér den. (du har nu lavet klaret smør)

Pisk blommerne luftige og tykke med eddiken i en skål over et vandbad. Pisk så skefulde af det klarede smør ind lidt ad gangen. Til det har en lækker konsistens som en blød mayo. Tilsæt den hakkede estragon og smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere eddike. Din bearna’ er klar!


Salat:
Vask salaten. Ryst olivenolie, grovkornet sennep, honning, eddike, salt og peber sammen og vend salaten heri.


Anretning:
Skær kødet fra knoglen i 1 cm tykke skiver og anret sammen med hasselbackkartoflerne på bacon, salaten i den rystede dressing og den lune bearnaise – Velbekomme og haps!