I disse timer er jagten gået ind på mågerne i Aarhus. Jægere skyder de larmende fugle, som faktisk sagtens kan spises. Vi bringer derfor en opskrift.

Som Århus Stiftstidende i dag kan fortælle, har Naturstyrelsen givet tilladelse til, at mågerne omkring 24 århusianske beboelsesejendomme kan skydes.

Mågerne, der generer især Midtbyens beboere med hyl og skrig, er altså nu jaget vildt. De færreste ved, at mågen faktisk kan udgøre et fortrinligt måltid.

Læs også: Aarhus erklærer krig: Nu må mågerne skydes

Afledt af den totale krig mod måger, bringer Stiften hermed opskriften på måge i karry. Opskriften er hentet i Alletiders Kogebog, og stammer egentlig fra Grønland, hvor rettens navn er Tingmíssat karrygdlit kakorterkassugdlitdlo:

Ingredienser:
3-6 måger
4-5 skiver bacon
1 spsk. olie
1 spsk. salt
1 tsk. karry
1 løg
75 gram hvedemel
1 1/2 l. vand eller suppe

Læs også: Mågernes fjende nummer ét er flyttet ind på Aarhus Havn

Sådan gør du:
Mågerne gøres i stand, vaskes, tørres og deles på langs.

Bacon skæres i terninger og ristes ved lille blus sammen med karry og hakket løg - det må ikke brune.

Melet kommes i - og eventuelt lidt mere fedtstof, så der er nok til at opsuge melet. Suppen piskes i, og sovsen koger langsomt i 10 minutter.

Mågerne kommes i sovsen, og gryden stilles på lille blus.

Fuglene koges møre, smages til og serveres med ris.

Læs også: Ornitologisk sensation: Havørne har slået sig ned i Egå

Tip:
Mågerne kan koges halvt møre i rent vand, og færdigkoges i sovsen, som så baseres på suppen fra fuglene.

Bon Appetit!