Selskabet bag det berømte Château Lafite Rothschild i Medoc vest for Bordeaux er kommet i kinesiske svindleres søgelys.
Selskabet bag det berømte Château Lafite Rothschild i Medoc vest for Bordeaux er kommet i kinesiske svindleres søgelys. Foto: NICOLAS TUCAT

Det kinesiske kommunistparti har erklæret krig mod svindel, humbug og korruption. Og der er nok at tage fat på.

Således er det kinesiske politi i byen Wenzhou i Zhejiang-provinsen ved at undersøge omstændighederne om fundet af 10.000 flasker forfalsket vin fra Domaines Barons de Rothchild, hvorunder det berømte Medoc-slot Château Lafite hører.

De mange flasker blev fundet i et tomt hus, som de lokale myndigheder har overvåget i nogen tid.

En overgang troede man, at selveste Château Lafite Rothschild var inddraget i svindlen, men det viste sig ikke at være tilfældet. Men svindlerne har omhyggeligt sørget for, at der stod DBR (Domaines Barons de Rothchild) på de forfalskede flaskers etiket.

Når de har holdt sig tilbage for at sælge vinen som Château Lafite, skyldes det formentlig, at straffen for dokumentfalsk er blevet væsentligt forhøjet i de senere år. Der er endog eksempler på, at dokumentfalsk er takseret til dødsstraf.

Det er ikke ukendt, at der svindles massivt med udenlandsk - især fransk - vin i Kina. Efterhånden som der kommer flere og flere nyrige kinesere, stiger interessen for udenlandske luksusvarer, hvorunder vin hører.

Det er ikke første gang, Domaines Barons de Rothchild er udsat for svindel. Bare i år har selskabet vundet seks retssager om forfalsket vin og er blevet tilkendt en erstatning på ca. 750.000 danske kroner, skriver det internetbasserede engelske vinmagasin decanter.com.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.