Med informerende reportager fra det danske landbrug kommer du tættere på de forhold, som dit kød lever under, inden de ender i køledisken. Du får også en guide om kyllinger, svinekød og æg i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Med BTs store kødguide får du reportager fra det danske landbrug og guider om dyrevelfærd ved køledisken i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

En so, der lige har født, ligger i sin bås. Hun er klemt inde mellem to store jernbøjler, der er lukket så tæt om soen, at de trykker på hendes mave. Omkring hende aser og maser en masse små pattegrise for at komme hen til soens patter og die. Så længe grisene skal have mælk hos soen, blive hun holdt fast mellem jernbøjlerne uden mulighed for at gå rundt eller bare at vende sig. Det eneste, hun kan, er at rejse sig for at spise.Ifølge Dyrenes Beskyttelse får de fikserede søer psykiske skader som stress, frustration og apati. Og de kan få slagskader, fordi de slår sig på bøjlerne, og trykskader af at ligge for længe op ad bøjlerne eller ned mod det hårde gulv.

Der er stor forskel på de produkter, der ligger i køledisken, selvom de kan se ens ud. Nogle er produceret under hensyn til dyrenes velfærd. Andre kommer fra dyr, der er klemt sammen og aldrig kommer i den friske, danske luft.

Som forbruger kan du gøre en stor forskel for dyrene, når du køber ind i supermarkedet. Med denne guide bliver du klogere på avl og opdræt at slagtedyr i Danmark. Med inspirerende og informerende reportager fra det danske landbrug kommer du tættere på de forhold, som flæskestegen, oksemørbraden og kyllingefileten lever under, inden de ender i køledisken. Vi giver dig også en guide om kyllinger, svinekød og æg i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS herEn so, der lige har født, ligger i sin bås. Hun er klemt inde mellem to store jernbøjler, der er lukket så tæt om soen, at de trykker på hendes mave. Omkring hende aser og maser en masse små pattegrise for at komme hen til soens patter og die. Så længe grisene skal have mælk hos soen, blive hun holdt fast mellem jernbøjlerne uden mulighed for at gå rundt eller bare at vende sig. Det eneste, hun kan, er at rejse sig for at spise.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse får de fikserede søer psykiske skader som stress, frustration og apati. Og de kan få slagskader, fordi de slår sig på bøjlerne, og trykskader af at ligge for længe op ad bøjlerne eller ned mod det hårde gulv.

Der er stor forskel på de produkter, der ligger i køledisken, selvom de kan se ens ud. Nogle er produceret under hensyn til dyrenes velfærd. Andre kommer fra dyr, der er klemt sammen og aldrig kommer i den friske, danske luft.

Som forbruger kan du gøre en stor forskel for dyrene, når du køber ind i supermarkedet. Med denne guide bliver du klogere på avl og opdræt at slagtedyr i Danmark. Med inspirerende og informerende reportager fra det danske landbrug kommer du tættere på de forhold, som flæskestegen, oksemørbraden og kyllingefileten lever under, inden de ender i køledisken. Vi giver dig også en guide om kyllinger, svinekød og æg i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her

 

 

 

Andre læser også